HBK studsade tillbaka.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK studsade tillbaka och vann hemma mot Norrby SK i Damfemman.

– Det här var spelmässigt än av våra bästa matcher den här säsongen. Vi hade ett lugn och spelade fin fotboll. Vågade hålla i bollen och spelade smart, berättar HBKs Caroline Mattsson.

Det var HBK som styrde matchen och kunde ta ledningen med 1-0 med knappa 20 minuter spelat genom Nathalie Hjälm. Hemmalaget fortsatte att spela bra och tog också betalt straxt före halvtidsvilan då Hjälm gjorde sitt och lagets andra mål i matchen vilket gav 2-0 när lagen gick till halvtidsvila.

I den andra halvlekens inledning sprattlar gästerna till och reducerar till 1-2 genom Felicia Sillén. Det påverkade inte HBK som svarar omgående och resolut med att göra 3-1 genom Jennifer Björklund och 4-1 genom Smilla Sivander inom loppet av tre minuter.

Resterande av matchen blev lite av en transportsträcka även om det fortsatt var hemmalaget som spelade den bästa fotbollen och när domare Mehmet Iltüzer blåser för fulltid så har Emma Eklund gjort 5-1 och Ebba Falk fastställt slutresultatet till 5-2.

– Alla tjejer gjorde sitt bästa och klev in till 100 %. Vi låg tight på Norrby och gav dem sällan tid att göra något med bollen.  Vi provade några tjejer på nya positioner och det gav utdelning direkt. Bland annat fick vår ständiga mittback Nathalie Hjälm spela på topp och bjöd på två fina mål i första. Vi hade 4 olika målskyttar och det är kul att se fler kliva fram!  Vi är starka på hemmaplan, vi har nu vunnit 8 av 9 hemmamatcher i år, avslutar Mattsson.

Härnevi BK – Norrby SK 2 5-2 (2-0)

Målen, 1-0 (19) Nathalie Hjälm, 2-0 (40) Nathalie Hjälm, 2-1 (47) Felicia Sillén, 3-1 (50) Jennifer Björklund, 4-1 (53) Smilla Sivander, 5-1 (79) Emma Eklund, 5-2 (85) Ebba Falk.

Varningar: 0-1

Lämna ett svar