HBK starkast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Härnevi vann derbyt hemma mot Nordia i en på det hela taget jämn match. Slutresultatet skrevs till 3-1 (2-1) och hemmalaget avgjorde på övertid.

– Alltid skönt att vinna ett derby. Det var lite nervöst på slutet men vi lyckades reda ut det, säger Marcus Karlsson, tränare i Härnevi.

Johannes Karlberg satte 1-0 i friläge efter åtta minuters spel. Sedan hade Nordia en boll i nät men målet underkändes. I 32:a minuten fick gästerna en straff och Karwan Baroshki var säker från elva meter fram till 1-1. Repliken kom dock omgående då Johannes Karlberg tog hand om en retur och placerade in 2-1.

Första kvarten på andra halvlek tillhörde hemmalaget men sedan kom Nordia alltmer och förde spelet under matchens slutskede. Det riktigt heta budet på ytterligare nätkänning kom dock aldrig och på en av flera omställningar för Härnevi i andra halvlek kunde Sam Lönnholm sätta 3-1 i slutsekunderna.

– Svårt att punktera matchen tidigare trots bra lägen. Det löste sig dock till slut, säger Marcus Karlsson.

Thomas Wallin, assisterande tränare i Nordia, tyckte att hans lag svarade för en bra prestation.

– Insatsen var helt okej och vi är inte sämre än Härnevi sett över 90 minuters spel. Vi kröp närmare i andra halvlek när vi kom bakom deras backlinje. Sedan blir ju det kontringar för motståndarna då vi öppnar oss bakåt i jakten på kvittering.

Mittbacken och lagkaptenen Adrian Hjälte var bäst i Härnevi. I Nordia var mittfältaren Martin Eriksson den klart tongivande.

Härnevi BK – IK Nordia 3-1 (2-1)

Mål, 1-0 (8) Johannes Karlberg, 1-1 (32) Karwan Baroshki, 2-1(33) Johannes Karlberg, 3-1 (90) Sam Lönnholm.

Varningar: 1-1

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar