HBK skuggar toppen!

Foto: Kent Lundqvist

Härnevi BK vann på nytt ett derby hemma på Härnevi IP i herrsexan och denna gång var det Bålsta Sanering FC som fick se sig besegrade efter ett sent avgörande.

Hemmalaget HBK startar matchen bra, men Bålsta jobbar sig in och tar över i slutet av första halvlek och gör också 0-1 i den 41:a minuten genom Jonas Elofsson.

Andra halvlek är jämn men HK lyckas vända på matchen. I den 70:e minuten gör Johannes Karlberg 1-1 på straff och med endast tre minuter kvar av ordinarie matchtid blir Tobias Andersson stor derby och matchvinnare när han gör 2-1 på ett distansskott där Bålsta inte får undan en andraboll.

– Jag är mycket nöjd med dem här 3 poängen och att vi därmed hakar på i toppen av serien. Stort plus till våran målvakt Jens Bredberg som höll oss kvar i matchen med några riktigt fina räddningar, berömmer HBK tränaren Marcus Karlsson.

– Vi åker med tunn trupp på 13 spelare där tre är debutanter i BSFC. Den dåliga planen bjöd på höjdbollarna, mycket kamp och inget skönspel.  I första halvlek är Härnevi bollförande, men vår matchplan att ligga lågt fungerar då de inte kommer till några farliga lägen. Vi kontrar några gånger och en av gångerna ger det utdelning, berättar Daniel Pajuste i Bålsta som fortätter:

– I andra halvlek så har vi en helt annan offensiv och är bollförande i första 20 minuterna och hotar rejält på fasta situationer framförallt. Debutanten Ian Gavin har två livsfarliga nickar som räddas på mållinjen. Matchen står och väger då båda lagen vill avgöra. Vi lyckas aldrig komma tillbaka då orken tryter. 1-1 hade varit rättvist. En stor eloge till våra debutanter som kommer in och gör det riktigt bra.

Härnevi BK – Bålsta Sanering FC 2-1 (0-1)

Mål, 0-1 (41) Jonas Elofsson, 1-1 (70) Johannes Karlberg, 2-1 (87) Tobias Andersson.

Publik: 45

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar