HBK gav sig själva chansen.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK kan fortsatt bli tabelltvåa i Damfemman efter en komfortabel hemmaseger mot SK Iron.

Det var HBK som med dryga 20 minuter spelat tog ledningen med 1-0 i hemmamatchen mot SKI efter mål av Linnéa Ögren. Det var en ledning som såg ut att stå sig in i halvtidsvilan, men precis innan så lyckas ändå gästerna att kvittera till 1-1.

– Vi visste att detta skulle bli en psykiskt påfrestande match. Vi inleder ganska svagt, i hela första är vi stressade, oorganiserade och hittar inte de lugn vi spelat med de sista matcherna, berättar Caroline Mattsson.

I den andra halvleken så kliver HBK på och höjer ribban i matchen och då för SKI det jobbigt att hänga med. Ögren trycker in ledningsmålet och när Fanny Lundberg nickar in 3-1 var greppet kopplat. Det skulle dock komma med från hemmalaget. Notoriska målskytten och tillika seriens skyttedrottning -Jennifer Björklund trycker in sitt 21:a mål för säsongen när hon fastställer slutresultatet till 4-1 på straff.

– I andra rycker vi upp oss rejält och får till ett bra mycket bättre spel. Även om detta inte är vår starkaste match spelmässigt så ger vi aldrig upp och kliver av planen med en välförtjänt 3-poängare. Ett plus till Jennifer Björklund som slet bra på mitten matchen igenom och låg bakom mycket i de vi producerade, avslutar Mattsson.

Härnevi BK – SK Iron 4-1 (1-1)

Målskyttar HBK: Linnéa Ögren 2, Fanny Lundberg, Jennifer Björklund.

Lämna ett svar