HBK förlorade två poäng.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK kan ha spelat bort sina chanser att vinna Damfemman efter att ha kryssat borta mot Östhammars SK.

– Inför matchen var vi nervösa för att vi inte ens skulle ta poäng, men som matchen utvecklade sig kändes det som att vi förlora två, menar HBKs Caroline Mattsson.

Det skulle komma att stå och väga i den första halvleken. Men redan i den 10:e matchminuten så gör HBK 0-1 genom Emma Eklund, men svaret kom omgående då hemmalagets Wilma Andersson kvitterar till 1-1 bara tre minuter senare. Det var ett resultat som stod sig rättvist in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken var det HBK som var laget som förde matchen och spelet, men detta till trots så tog ÖSK ledningen med 2-1 i den 57:e minuten. HBK jagade sedan en kvittering och chanser saknades verkligen inte. Tillslut så kom utdelningen. Det var Smila Sivander som tryckte in kvitteringen till 2-2 och efter det så var det bara hemmalagets målvakt – Lovisa Edvinsson Blomberg som stod i vägen för tre poäng.

– Första halvlek var väldigt jämn, men i andra tog vi över matchen. Precis som förra matchen så spelade vi oss fram till många fina lägen, men deras målvakt storspelade och räddade dom till poäng. Alla i laget tog jobbet och spelade för varandra! Så vi är nöjda med vår insats idag, avslutar Mattsson.

Östhammars SK 2 – Härnevi BK 2-0 (1-1)

Målen, 0-1 (10) Emma Eklund, 1-1 (13) Wilma Andersson, 2-1 (57) Lisa Hemlin, 2-2 (65) Smila Sivander.

Varningar: 1-1
Publik: 50

Lämna ett svar