HBK åter i vinnarspåret.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK studsade tillbaka in i vinnarspåret och vann hemma mot Tärnsjö IF i Damfemman.

– Det var en helt annan stämning i laget inför denna match. Vi hade ett bra snack i omklädningsrummet innan och tog med oss det ut på plan, berättar HBKs Caroline Mattsson.

Det gav också tidigt resultat då Emma Eklund gör 1-0 för ett påslaget HBK. Hemmalaget fortsätter att hålla en bra nivå i inställning och prestation, men nästa mål fick vänta till dryga halvtimmen spelad då Jennifer Björklund trycker in 2-0 vilket stod sig in i halvtidsvilan.

Det var också ett resultat som stod sig långt in i andra halvlek innan Eklund gör sitt andra mål i matchen och stänger densamma i 74:e minuten med att göra 3-0. Det blev islossning efter det då Smilla Sivander omgående gör 4-0 och Björklund fastställer slutresultatet till 5-0 inom loppet av fyra minuter.

– Vi kändes inte lika stressade på plan. Vågade rulla boll och hittade tillbaka till vårat spel. Vi spelade fram till många och fina avslut. Ett extra plus till Keli Franks och Lollo Söderling som båda gör en riktigt bra match, avslutar Mattsson.

Härnevi BK – Tärnsjö IF 5-0 (2-0)

Målen, 1-0 (13) Emma Eklund, 2-0 (37) Jennifer Björklund, 3-0 (74) Emma Eklund, 4-0 (77) Smilla Sivander, 5-0 (78) Jennifer Björklund.

Varningar: 0-0
Publik: 48

Lämna ett svar