Hårtork väckte EHF.

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: EHF somnade, väcktes och skrotade tabelljumbon Skuru IK hemma i Idrottshuset.

– En sömnig första halvlek där det krävdes en timeout och lite hårtork för att få fart på fötterna. Vi släpper in alldeles för enkla mål och känns lite proppmätta ett tag, menar EHF-tränaren Pierre Grubbström.

Det är lätt att förstå då matchen kom att få två ansikten. I den första halvleken så gör EHF inledningsvis 3-0 på Skuru och trummar sedan sin vana trogen på och har hela 12-4 med knappa 20 minuter spelat.

Men sedan somnar hemmalaget in och det straffar Skuru med att göra 4-0 och då tar EHF en timeout och ni vet redan vad det handlade om. Svaret lät inte vänta. Två snabba mål och det stannar tillslut på, för EHF, bleka 15-10 i halvtid.

Den andra halvleken skulle återställa ordningen. EHF trampade nu gasen i botten och skrotar mer eller mindre stackars Skuru som bara mäktar med 7 mål i den andra halvleken.

EHF får nu bättre ordning på tålamodet i sitt spel med boll. Det renderar i att man efter vunnen boll defensivt med en ramstark defensiv och målvaktsspel kan sätta fasspelet och när man väl får chansen att praktisera uppställt spel så bjuds hemmapubliken på bra och ordnat spel som ger finfina fickor i Skuru defensiven.

Det hela ger hela 23-7 i andra halvlek och en vinst med imponerande 21 bollar. I snitt vinner EHF sina matcher med 10 bollar så här långt!

– Andra halvlek är motsatsen till första, då kommer vi ut med rätt kampvilja och spelar ut i lite längre spelföljder framåt. Bakåt är det helt stängt; vi byter Hampus (Wallin) mot Albin (Lindblom) efter 16 minuter och då har han bara släppt in 3 kassar. Lindblom kommer sen in och gör det lika bra, och vi kan kontra hem en bra målskillnad, avslutar EHF-tränaren.

 

 

Enköpings HF – Skuru IK 38-17 (15-10)

Målskyttar,
EHF: Viktor Berg Von Linde 8, Anton Segersten 6, Axel Ring 4, Adam Skogäng 4, Arvid Boqvist 3, Gustav Odeheim 3, Joel Ädel 3, Oliver Söderberg 2, Elias Ihrsén 2, Gustav Wedholm 2, Jakob Hammar.

Utvisningar: 1x2min – 6x2min + D

Publik: 215

Tabell & övriga matcher >>>

Lämna ett svar