Härnevi BK starkast i derbyt på Skogsvallen!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia fick en bra start men Härnevi BK kunde vända och vinna derbyt i herrsexan på Skogsvallen.

– Det var skönt att äntligen ta tre poäng och speciellt i ett derby, menar HBK tränaren Marcus Karlsson.

Det var dock Nordia som rivstartade då Mattis Hiltula nickade in 1-0 redan i den 6:e matchminuten. Det var också ett litet spelövertag för hemmalaget under resterande av första halvlek, men inga fler mål gjordes i halvleken.

I den andra halvleken tar HBK tag i spelet och kan kvittera till 1-1 genom Kevin Nilsson i den 50:e minuten och när sedan Jimmi Nilsson gör 1-2 knappa 10 minuter senare var greppet kopplat. Nordia jagar en kvittering, men i stället är det gästernas Emil Lönnholm som stänger derbyt med att göra 1-3 i slutskedet av matchen.

– En jämn match där vi hade kontroll i första och leder i halvtid. Sen får dom ett tidigt mål i andra och sen två skitmål. De vinner kanske rättvist då dem tar över i andra och jag tror att saknaden av några som vi spelat med mycket under säsongen inte var tillgängliga idag pga. sjukdom, dop och avstängning betydde mycket. Vi hade två 02:or, två 03:or och en 04:a med i truppen till matchen, berättar Nordia-tränaren Thomas Wallin.

– Spela sådär i första halvlek där dem gör mål på en hörna.  Andra halvlek spelar vi så bra som vi vet att vi kan göra och rullar bollen fint genom hela lagdelar, vilket resulterar i att vi vänder matchen till 3-1, berättar HBK-tränaren

IK Nordia – Härnevi BK 1-3 (1-0)

Målen: 1-0 (6) Mattis Hiltula, 1-1 (50) Kevin Nilsson, 1-2 (59) Jimmi Nilsson, 1-3 (89) Emil Lönnholm.

Varningar: 0-2
Publik: 39

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar