Händelserikt i hemmapremiären!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK har full pott i herrtrean efter att ha hemmabesegrat Heby AIF i en märklig match som var både underhållande och ett sömnpiller.

– Ja, det var en märklig match där det mesta hände tyckte jag, medgav tränare Martin Andersson.

Det blev en match som tyvärr kantades av mängder av spelavbrott pga. skador, gula och röda kort samt ett helt gäng försök att trasa sönder matchtempot av gästande HAIF, men bäst på plan var domare – Daniel Alamidi.

Det här var dock hemmalagets match från start till mål, man var smartare och spelade betydligt bättre än gästande HAIF som inte kom till alls i spelet. Det gästerna lyckades åstadkomma offensivt var på fasta situationer, men i övrigt var det ESK som rev stora hål i HAIF defensiven och skapade de vassare chanserna och då med nyförvärven Jonathan Böckert, Hugo Östlund Rödlund, Tristan Korras i spetsen.

Bara under de första 10 minuterna av matchen har ESK tre heta chanser att ta ledningen, men Jonatan Ålin bränner två och Tristan en bra chans. Gästerna stack emellan med en farlig chans på en hörna där James Papa Yaw Yeboah nickar precis över hemmalagets målvakt för dagen – Jawad Mohammad och målramen.

Det tar en halvtimme innan ESK tar betalt, då är det nyförvärvet Jonathan Böckert som visar klass då han solo tar sig igenom två HAIF försvarare och med ett välvårdat avslut gör 1–0 bakom Marcus Arvidsson i HAIF målet.

– Skönt att få göra det målet det var ju ett tag sedan jag spelade en tävlingsmatch och det kändes över förväntan med orken, säger en nöjd målskytt.

När sedan gästernas James Papa Yaw Yeboah drar på sig ett direkt rött kort ganska omgående efter ledningsmålet så tog ESK över fullständigt. ESK skapar sedan fyra riktigt heta chanser att utöka sin ledning innan halvtidsvilan, men 1–0 stod sig.

I den andra halvleken så blir spelövertaget om möjligt än större och det är ett smärre mirakel att ESK inte avgör det här ganska omgående sett till alla de lägen man spelar sig till, men den där sista delen i offensiven vill inte riktigt fungera. HAIF fortsätter att spela frustrerat och det är minst sagt gnälligt på gästerna mest hela tiden.

ESK skulle komma i våg efter våg av bra anfall från hemmalaget där mycket av spelet landade hos en mycket hårt jobbande Chester Castelaw som tyvärr inte hade någon stor dag i de avgörande lägena, slarviga inspel/inlägg och avsluten lämnade en hel del att önska. Svagt sista pass och svaga avslut räddade gästerna från ett stort nederlag.

Det skulle tillslut falla ett mål till i matchen och det är ESK som gör det. Nyförvärvet Hugo Östlund Rödlund presterar och tar sig i läge och visar hur man skall göra, med en känslig vänsterfot smeker han in den från distans otagbart för Arvidsson till 2–0 på stopptid.

– Det är skönt att vi tar tre poäng även om jag tycker att vi borde stängt den här matchen tidigare. Det är mycket som är bra och vi borde gjort flera mål på alla de chanser vi skapar, men som sagt vi tar tre poäng och många får en match i kroppen, summerar Martin.

Enköpings SK – Heby AIF 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (30) Jonathan Böckert, 2-0 (90+) Hugo Östlund Rödlund.

Spelarbetyg ESK:


Jonathan Böckert


Alexander Persson


Martin Lönneberg


Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar