Händelserikt i derbyt på Enavallen!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ingen stor fotboll i derbyt mellan Enköpings IS och SK Elvan, men det var händelserikt.

Den första halvleken påvisade att båda lagen på ett eller annat sätt haft en bra sommar så här långt. Det var ett svagt tempo och dålig fotboll. Men det skapades chanser och hetast och piggast var hemmalaget EIS som har första halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

Framförallt är det Jeton Mustini som ligger bakom det mesta och chanserna har Fatah Mahammed Hussen, men avsluten går utanför eller så räddar Elvans målvakt – Andreas Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

Elvan är sega och håller ett bolltempo som tveksamt håller div.7 nivå, men tar sig ändå till ett par skapliga lägen på fasta situationer. Med knappa halvtimmen spelad slår David Rigo en bra högerhörna där en andraboll landar hos Eric Forslund som ser att EIS Keepern – Stefan Boman står fel och lobb-skjuter bra, men Boman gör en strålande parad och räddar till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock falla ett mål i halvleken och det kommer i den 43:e minuten. Mustini slår en bra frispark och på bortre stolpen dyker en borttappad Kazem Ahmadi upp och nickar in 1-0 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så inleds matchen som i den första dvs ganska jämn men utan kvalité. Med knappa timmen spelad skulle matchen dock tippa över till Elvan som kvitterar till 1-1 genom Christian Pennerborn och dryga minuten senare trycker Karl-Filip Thorsell in en målvaktsretur till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

EIS gör vad dem kan för att få med sig en poäng i matchen, men det är påtagligt att orken inte finns även om viljan fanns. Istället är det Forslund som kan avgöra på straff efter att han själv fällts i straffområdet.

Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt segt i första halvlek, medger Elvan-tränaren Per Lygnegård. Men du vet gubbarna är seg startade efter träningsuppehållet… Men 3-0 i andra är jag självklart jättenöjd med. Vi ändrar om i uppställningen och det gav utdelning.

Enköpings IS – SK Elvan 1-3 (1-0)

Målen: 1-0 (43) Kazem Ahmadi, 1-1 (58) Christian Pennerborn, 1-2 (60) Karl-Filip Thorsell, 1-3 (88) Eric Forslund.

Spelarbetyg:

Varningar: 1-0

Publik: 168

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar