Hajfiske i en Ankdamm?

Poängkungen-Daniel Andersson. Foto: Kent Lundqvist

Allettan: ESK är inne på den andra halvan av serien och spelar under helgen två otroligt viktiga & svåra bortamatcher.

Drygt halva serien är spelade och ESK Hockey är med och hugger om de sex platser som säkrar slutspel.

10 omgångar är spelade av ESK Hockey och drömmen om en plats bland de sex lag som är klara för slutspel lever. Spelet har dock varit lite för upp och ner över tid för att det skall vara riktigt bra.

– Jag tycker vi spelat bra i dom flesta matcherna och hade kunnat få med oss några poäng till, menar poängkungen Daniel Andersson.

Offensivt är det mer tveksamt med 25 gjorda (2,5 i snitt). Det är bara Hanviken som är sämre med 20 gjorda. Känslan är att ESK behöver allt för många chanser för att hitta rätt. Det kan jämföras mot grundseriens snitt på 3,6. Visst det är tuffare motstånd i den här serien, men 2,5 är tveksamt för att vara med i racet om en slutspelsplats.

Andersson är poängbäst så här långt in på säsongen med 33 (14 mål & 19 assist) varav 9 i Allettan och han håller med.

– Det är inte bra. Där kan vi komma upp en hel del. Tycker vi varit lite för ”blöta” framför motståndarmålet.

Defensivt så har ESK gjort det helt okey under den första 9 matcherna med ca: 3 mål insläppta per match. Men i den 10:e omgången så brast det fullständigt med 6 insläppta och 0 gjorda, det håller såklart inte om man fortsatt skall jaga en slutspelsplats.

– Jag tycker vi kan spela tightare i inledningen av matcherna så vi slipper ligga under med 1-2 puckar och behöva jaga. Löser vi det så kommer det bli fler vinster och lyckas ta en slutspelsplats, avslutar Andersson.

Helgens dubbla matcher kommer bli avgörande för åt vilket håll det kan bära. Idag lördag känns det lite som Hajfiske i en Ankdamm. Eller kan ESK överraska med att ta poäng borta mot seriesuveränen Boden som är obesegrade efter 11 spelade omgångar och vinna mot söndagens helt avgörande match mot Kalix så är det bäddat för en spännande avslutning av serien.

– Kul med match såklart även om det också kommer bli två tuffa utmaningar. Först ut är Boden som hittills tagit 32 av 33 möjliga poäng. Det kommer krävas en gedigen defensiv insats och sätta dit lägena som vi får för att ta 3p, menar ESK-tränaren Patrik Fagerlund som är tror på en tuff uppgift även under söndagen.

– Under söndagen tar vi oss an Kalix. I vårt senaste möte så hade vi en mycket stark första period som bidrog till att vi kunde ta hem segern. Men samma gäller även där. För seger krävs en disciplinerad defensiv och ta vara på chanserna. Viktigt att vi håller oss på banan också då de är skickliga i spelet fem mot fyra, avslutar Fagerlund.

Trupp nytt:
Johan Eek är tillbaka efter skada och Kalle Sand säsongs debuterar efter lång skadefrånvaro.

Match: Bodens HF vs ESK Hockey 16:00 i Björknäshallen.
Se matchen här >>>

Lämna ett svar