Håglöst i premiären!

Foto: Kent Lundqvist

Ett svagt och håglöst Håbo FF åkte på en riktig käftsmäll i premiären av herrtrean borta mot ett bra IK Franke.

HFF fick en mardrömsstart på säsongen då man i premiären föll stort borta mot IK Franke. Laget spelade hyfsat defensivt i 20-25 minuter, men sedan var det hemmalaget för hela slanten. I den 27:e minuten slarvar HFF defensivt och det ger utrymme för hemmalagets Jonathan Radvogin som enkelt kunde kruta in 1-0.

Det skulle komma mer innan halvtidsvilan då Kresnik Bytyqi gör 2-0 i den 41:a minuten.

– Franke har mycket boll men skapar inte så mycket framåt. Vi ställer om några få gånger men slarvar konstant. Sedan börjar vi slarva rejält och går bort oss helt sista 15 minuterna, baklängesmålen kommer som ett brev på posten. Engagemang, vilja och delaktighet fanns det noll av i det rödvita-laget och desto mer av i Franke, konstaterar tränare Eric Rode Olsen.

När sedan Radvogin gör 3-0 redan efter tre minuter spelat av den andra halvleken var det ridå ned för HFF. Hemmalaget är sedan helt överlägsna och att det ”bara” faller två mål till är något som HFF får vara glada för.

– Andra halvlek är en transportsträcka för ett bolltrillande Franke och bolltittande Håbo som är totalt ointresserade av att spela fotboll. Ruskigt besviken på insatsen, avslutar Eric.

IK Franke – Håbo FF 5-0 (2-0)

Målen: 1-0 (27) Jonathan Radvogin, 2-0 (41) Kresnik Bytyqi, 3-0 (48) Jonathan Radvogin, 4-0 (75) Jonathan Radvogin, 5-0 (77) Sermed Habib.

Varningar HFF: Jonathan Sjögren, Rasmus Mörk Ahlvik.

Publik: 136

 

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar