Häftig match att vänta!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF spelar idag borta mot ett HK Silwing-Troja som innehåller mycket energi.

– Vi ställs mot ett ungt, skolat och modigt Silwing, som har dynamik i sin defensiv och som gärna trycker när de kan, så vi måste sätta matchinledningen och våga spela vårt eget spel oberoende, då har vi störst chanser, berättar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Hur skall ni lösa det?

– Vi har, kan jag tycka, nu fått på plats lösningar mot väldigt många olika typer av spel såväl i vår defensiv som offensiv, så förutom att vi såklart får anpassa en aning kontra vilka vi för tillfället ställs inför, så är nyckeln vår egen jakt på det bästa utfallet i den egna matchen spelare för spelare, samt för gruppen som kollektiv, menar Bäcklin.

Hur har ni förberett er i veckan för uppgiften.

– Veckan har varit skaplig och vi har mest jobbat på att hålla i den bra känslan vi satt grund för, jobbat med lite smådetaljer och sen försökt hålla hyfsad fart i grejerna så vi ska kunna komma så förberedda möjligt. Silwing känns roligt som motstånd på förhand – och jag räknar med att jag och Tomas (Wigh) behöver stämpla in på jobbet ordentligt för grabbarnas matchresa idag, så det ska bli jäkligt roligt, medger Bäcklin.

Hur ställer du laget?

– Vi vilar Fredrik Karlsson (lite känning i knät), och Max Österman testar sent med en fot som strulat i veckan (troligen spel), i övrigt har vi allt tillgängligt, avslutar EHF-tränaren.

Matchstart: Silwing vs EHF 14:00 i Högdalshallen.

Tabell & övriga matcher >>>

Lämna ett svar