Hack i maskineriet!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings RK föll något överraskande i match 1:2 om SM-bronset borta mot Göteborg.

Det skulle visa sig att det var alldeles för många på skade och sjuklistan för att ERK skulle kunna göra sig rättvisa borta mot GRF.

– Vi kommer helt fel på det och slarvar mycket i början och gör mycket misstag för vi stressar, berättar ERK-tränaren Robin Fransson.

Det skulle också ge resultat för hemmalaget som kunde gå ifrån och leder med hela 27-0 innan ERK kan snygga till det hela en smula med ett försök och en målspark till 7-27. Det skulle bli bättre i den andra halvleken som ERK vinner, men bara med 14-12 efter en bra och viktig avslutning på matchen där man fick med sig ett par försök.

– Vi krigar hela 80 minuter och får med oss några försök så det är 18 poäng upp för dom, men om vi får tillbaka alla från sjukdom och skador så tror jag vi kan vända detta på hemmaplan. Vi laddar för en jävla urladdning!

Vad kommer krävas för att ni skall lyckas vända det här?

– Vi måste upp i nivå och vara kliniska för att vända detta, men jag tror absolut på det! Vi borde ha tillräckligt med kvalitet i laget för att ta bronset, avslutar Robin.Göteborg RF – Enköpings RK 39-21 (27-7)

Poängen ERK: Grillan Grillfors 6p, Oliver Löfgren 5p, Liam Wartel 5p

Bronsmatch 2:2 spelas lördag den 28/9 på Korsängen i Enköping.

Lämna ett svar