Håbo nära poäng i sista matchen

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF stod upp bra men föll i sista matchen borta mot Vaksala SK. Hemmalaget vann med 2-1 (1-1) men trots segern blir det kvalspel för nytt kontrakt i trean då Västerås IK samtidigt vann borta mot Heby.

-2-1 var inte rättvist. Vi hade en boll inne i slutminuten av matchen och borde fått med oss en poäng. Tyvärr ansåg inte domaren att det var mål, säger Håbotränaren Alexander Edstein.

Vaksala, som  var tvungna att vinna för att  ha chansen att slippa kvala, tog ledningen via självmål i 37:e minuten. Strax före halvtid kom dock kvitteringen.

– Roni Burhan Tanrikulu nickade in 1-1 på hörna, berättar Edstein.

Avgörandet kom drygt halvvägs in på andra halvlek.

-Vi tog inte hemjobbet på en omställning, gick bort oss i försvarsspelet och blev straffade med baklängesmål, konstaterar Håbotränaren.

Det stod redan klart före avspark att Håbo åker ur trean.

-Vi räcker helt enkelt inte till, helt enkelt. Killarna har ändå visat karaktär, så även i den här matchen. Nu hade vi fler spelare borta av olika anledningar men de som var med krigade berömvärt och jag är nöjd med prestationen.

Vad händer den närmaste tiden ?

 Vi kör sista träningen på onsdag sedan stänger vi för säsongen. Jag kliver av som tränare, det här var bara en tillfällig lösning.

Har du något nytt tränarjobb på gång?

– Inget som är klart i dagsläget. Det finns några småförfrågningar och vi får se vad som händer. Nu ska det bara bli skönt med lite vila.

 

Vaksala SK-Håbo FF  2-1 (1-1)

Mål, 1-0 (37) självmål, 1-1 (41) Roni Burhan Tanrikulu, 2-1 (71) Anton Hovstadius

Varningar : 4-1


Lämna ett svar