Håbo FF studsade tillbaka.

Anton Sjögren två mål hemma mot RIF. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF gjorde processen kort med gästande Rimbo IF och avgjorde i princip hemmamatchen i den första halvleken.

– Matchen i sin helhet var ganska tempofattig. Vi var klart överlägsna och det var nog det som gjorde att vi blev lite nöjda och slutade arbeta. Annars hade nog matchen slutat lite annorlunda, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Det var full dock fart från start och HFF kunde redan i den 7:e matchminuten göra 1-0 genom Anton Sjögren. HFF låg sedan på för mer och stressade fram 2-0 där en gästerna är sist på bollen med dryga halvtimmen spelad. När sedan Anthony Portilla gör 3-0 är matchen i princip punkterad.

Gästande Rimbo skulle förvisso reducera till 1-3 genom Arbion Ibri precis innan halvtidsvilan och man kunde tro att det skulle ge ett energipåslag och match igen? Det slog HFF bort genom att göra 4-1 av Sjögren och 5-1 av Danilo Al-Saed.

Den sista delen av matchen är väl inget som HFF tar med sig då man tyvärr släpper in både 2-5 genom Karl Pettersson och även 3-5 genom Isa Maqiteva i slutminuten.

– Jag är egentligen inte supernöjd över någonting. Arbetsinsatsen ser bättre ut än vad den gjort tidigare matcher och stunderna när vi orkar vara aggressiva så fungerar presspelet och vi lyckad erövra boll ofta av motståndarna. Sen ser jag en hel del principer i anfallsspelet vi arbetat med som blir mer och mer etablerade, avslutar Alan.

Håbo FF – Rimbo IF 5-3 (3-1)

Målskyttar HFF: Anton Sjögren 2, Danilo Al-Saed, Anthony Portilla, självmål.

Varningar: 0-2
Publik: 50

Lämna ett svar