Håbo FF stod upp!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Håbo FF svarade för stark insats i Damtrean borta mot ett bra Films SK.

På vackra Björkparken ställdes HFF mot FSK och Österbybruk bjöd på 30 gradig värme. En mycket jämn match i 3/4-delar där 0-0 efter första halvlek verkligen speglar matchen som står och väger. Lagen skapar några få chanser var och ett disciplinerat spel av båda lagen gör att matchen inte alls öppnar upp sig.

Efter halvtidsvilan kommer Håbo FF ut som det starkare laget och trycker tillbaka Film. Under denna period när HFF spelar som bäst kommer konstigt nog hemmalagets två första mål där de då tar ledningen två gånger om.

– Vi kvitterar dock ganska omgående båda gångerna, berättar HFF-tränaren Jonny Atterlöf.

HFF:s första mål fram till 1-1. Therese Akmar tar sig runt på högerkanten och djupt ner mot kortlinjen där hon får in ett inlägg som går över hemmalagets målvakt där anfallskollegan Alva Bernerskog håller sig påpassligt framme och petar in 1-1. Vid ställning 2-1 gör Akmar det på egen hand när hon som target tar emot boll felvänd på vänsterkanten, vänder bort och rundar sin bevakare. Fri mot en utrusande målvakt skjuter hon en höger utsida i steget vid första stolpe till ställning 2-2.

– Dags för vattenbreak mitt i andra halvlek och vi känner att vi har grepp om matchen.

Men nu börjar FBK mata ännu mer långbollar på sin bästa spelare på vänsterkanten, unga Josefine Badou, blott 15 år, men precis hemkommen från 05:ornas riksläger.

– Hon är skillnaden denna match där vi har jobbigt att få grepp om hennes speed och tekniska spel och när resultattavlan visar 3-2 tappar vi matchen tyvärr. Vi har tvingats till ganska många byten pga. flera småskador och alla de rockader vi gör, gör också att vi förlorar både spelet och rytmen i matchen.

I HFF:s försök att få med sig poäng hem blottar de sig givetvis mer bakåt och hemmalagets duktiga och snabba omställningsspel får utdelning ytterligare två ggr fram till slutresultatet 5-2.

– Det känns lite enformigt att säga det återigen. Vi mötte Film i kvartsfinalen i cupen i oktober med förlust 0-6. Denna gång har vi 2-2 tills det återstår 1/4-del av matchen. Lite mer ordning i det kollektiva försvaret, bättre flås och mindre småskador, så njuter vi av tre poäng i bagaget på hemresan istället för noll. Vi vet samtidigt att vi har en riktigt tuff inledning på serien med möten mot de förmodade starkaste lagen. En skön träningsvecka nu i sensommarvärmen med en hel del teori för att hitta tillbaka till vårt fina kollektiva försvarsspel vi hade förra året så ser jag fram emot nästa helgs matcher. Hoppas då också att vi för första gången i år får sätta ihop en ordinarie startelva som håller större delen av matchen, summerar HFF-tränaren.

Films SK – Håbo FF 5-2 (0-0)

Målskytt HFF: Alva Bernerskog, Therese Akmar.

Tränarbetyg HFF:
👍👍👍 Alva Karlsson som stor mittbacksgeneral

👍👍 Tyra Westerlund i Håbo-målet gör som vanligt en kanoninsats

👍 Tessan Akmar alltid stark och ständigt ett orosmoln för motståndarna

Lämna ett svar