Håbo FF befäster sin plats i toppen!

Foto: Kent Lundqvist

Tabelltrean Håbo FF hemmabesegrade tabellfyran Tärnsjö IF i Herrfyrans 17:e omgång och befäster därmed sin plats i serien.

Matchen i sig blev väl rätt ensidig. Gästande TIF får en tidig straff som kan tyckas vara hårt dömd och tar ledningen med 1-0 med endast 4:a minuter spelat.

Men sedan tar HFF över helt och kvitterar ganska omgående via ett självmål vilket förljs upp av ett snabbt ledningsmål av Danilo Al-Saed och då har bara 10 minuter spelats av matchen. Innan halvtidsvilan så gör hemmalaget även 3-1 genom Jonathan Sjögren och har därmed kopplat greppet om matchen.

Det var stabilt spel av HFF i andra halvlek fram till att TIF kan reducera till 2-3 genom Dennis Hammarbäck i den 85:e minuten på en välplacerad frispark. Det blir lite darrigt de sista minuterna innan Askolo Simba kan avgöra med att göra 4-2.

– Vi vinner för att vi är det bättre laget skulle jag vilja påstå, dom har inte så mycket förutom målen dom gör, berättar HFF-spelaren Anton Sjögren.

– Det var en svag prestation i sin helhet, vi gjorde bara det som krävdes för att vinna. Vi vinner för att vi är tillräckligt skickliga som lag och individuellt bättre på varje position på planen, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Håbo FF – Tärnsjö IF 4-2 (3-1)

Målen: 0-1 (4) Hawbash Kadyr, 1-1 (8) självmål, 2-1 (10) Danilo Al-Saed, 3-1 (31) Jonathan Sjögren, 3-2 (85) Dennis Hammarbäck, 4-2 (90) Askolo Simba.

Varningar: 3-1
Publik: 48

Lämna ett svar