Guldet till Enköping!

Guldlaget: Teo Rydstedt, Arvid Boqvist, Gustav Wedholm, Jakob Hammar, Filip Arlmqvist, Linus Broström, Simon Arnesson, Albin Lindblom, Emil Gustavsson, Lukas Åkerblom, Filip Forsberg, Andreas Ottosson. Foto: Privat

Enköpings HF P03 avslutade säsongen med att vinna Guld i slutspelet efter att ha finalbesegrat Lidingö SK.

– Vi har stått i fyra finaler på fyra månader så killarna var ödmjuka inför uppgiften, tända men avspända, berättar tränare Andreas Hahnquist.

Efter att ha vunnit semifinalen mot Spånga HK stod nu Lidingö SK som finalmotståndare och nu stod ett Guld på spel. Det var också jämnt fram till dryga 4 minuter var spelat, men då gick det lite grus i maskineriet för EHF. LSK kund kopplat ett litet grepp och gick ifrån till ledning med 6-3.

Med dryga kvarten spelad så är EHF i underläge med 7-9 och kommer då in i en mycket bra sekvens i finalen. Med ett bra spel framför allt defensivt nollar EHF LSK under 10 minuter, vänder på steken och är i ledning med 14-9 med dryga femminuter spelat av den andra halvleken.

Det är en ledning som EHF aldrig släpper och när slutsignalen ljuder har laget vunnit guldet.

– Vi låg under med typ fyra bollar i början av första, men vi har matchat mycket under säsongen och jobbat med stresshanteringen. För ett år sedan hade det aldrig gått. Det som avgör är att vi killarna är duktiga tvåvägsspelare och kan spela på minst två positioner samt att båda målisarna har 50% i räddningar, den stora skillnaden är den individuella tekniken i anfall och att alla får mkt speltid och kan göra mål från flera positioner. Ser bra ut inför nästa säsong tycker jag, summerar Andreas Hahnquist.

Enköpings HF – Lidingö SK 21-16 (12-9)

Målskyttar EHF: Teo Rydstedt 5, Arvid Boqvist 4, Gustav Wedholm 4, Jakob Hammar 3, Filip Arlmqvist 2, Linus Broström 2, Aimon Arnesson.

 

 

Lämna ett svar