Guld i Viking Cup!

Foto: ERK

Enköpings rugbykillar P18 fick med sig ett guld från Viking Cup på Lexby IP i Göteborg efter en dramatisk final.

– Vi åkte ner till viking cup med en härlig inställning till att äntligen få spela P18 matcher. Då många av spelarna spelar senior rugby och ska bli kul att möta killar i sin egen ålder, berättar tränare Simon Axelsson.

Första matchen spelar ERK mot Köpenhamn Alliansen(så gott som danska P18 landslaget).

– Vi kom aldrig igång med vårat spel och lyckades aldrig komma till ordentliga avslut. Och i sista spel så lyckas dem göra ett försök och sätta kicken efteråt så förlorar den matchen med 7-5, suckar ERK-tränaren.

Efter den matchen blev det bara bättre och bättre för ERK som möter Rugby West Danmark och får verkligen till spelet och vinner väldigt lätt med 35-0. Sedan möter ERK ett lag från Wales som laget sett spela tidigare under dagen och det verkade bli en tuff match. Men med Enköpings stora killar och väldigt aggressiva spel så springer dem väldigt – väldigt lätt hem en seger med hela 56-0.

Foto: ERK

På söndagen så möter ERK Spartacus Göteborg och dem är ett lag med väldigt bra försvar, men ERK var väldigt taggade på att vinna den matchen och gör så med 12-0.

– Väldigt bra försvarsspel visar vi upp där, myser Simon.

Sista matchen i gruppen spelade redan finalklara ERK mot Malmö och rullade runt på alla spelare och det blev aldrig något darr i matchen, ERK vinner den med 21-7.

Revansch i finalen
Finalen spelades mot Köpenhamn igen och dem har mycket boll i första, men ERK visar upp bra försvar och en bra inställning.

Foto: ERK

– I halvlek pratar vi om att vi måste vilja mer i anfallet och vilja vinna mark. Så till den andra halvleken går vi ut och verkligen kör 150 %. Vi ville verkligen vinna denna final, berättar ERK-tränaren.

– Med mycket bra spel av killarna i klungan som Hannes Gustavsson, Elias Granath och Jonathan Thyr visar verkligen vad dem kan. Hannes Nylen visar vilken sjukt bra sparkare han är. Vi lyckas vinna finalen med 13-10. Så jäkla skönt då Köpenhamn spelade mycket fult och fick 2 gula kort, berättar Simon som summerar:

– Är verkligen stolt över killarna under helgen med hur dem verkligen vill spela, även fast en rugby cup tar mycket på kroppen. Även kul att dessa killar aldrig någonsin, sedan 12års ålder, har förlorat en cup. Är verkligen super stolt över dessa killar!!

Övriga resultat ERK:
P16 Brons
P14 5:a
P12 Brons
F18 Brons

Lämna ett svar