Gruvlig revansch för Bålsta HC!

BHC glada efter krossen i Spånga. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC jagade och tog en gruvlig revansch på Spånga IS som på hemmais fick se sig besegrade med hela 1-6 (0-1,1-4,0-1).

Det var ett taggat BHC som ställdes på isen borta mot Spånga, kanske lite överhettat då laget drog på sig mängder av utvisningar. Reda i den första perioden drog BHC på sig fem 2:or, men spelade bra i boxplay och kan lämna perioden i ledning med 1-0 efter mål av Joakim Lundqvist.

I mellanakten så blir det islossning för BHC och framför allt den nygamla linan med Adrian Sjöqvist – Viktor Thim och 0-2 målskytten Jonathan Backman. Gordy Bonnel gör 0-3 i spel fem mot fyra och 0-4 gör Thim som även gör 1-5 innan perioden är slut.

Tidigt i den tredje och sista perioden gör BHC 1-6 i svansen på ett powerplay där Mattias Tumba är sist på pucken. Resterande av perioden rycks sönder av utvisningar.

Det var väldigt mycket utvisningar som störde hela matchen tycker jag, men vi löste det bra med stabilt boxplay och gjorde mål i Powerplay. Vi hade ett mycket bättre tempo över 60 minuter och då orkar inte Spånga hänga med, det är det som avgör idag! Sjukt skön vinst och revansch, berättar kapten Adrian Sjöqvist.Spånga IS – Bålsta HC 1-6 (0-1,1-4,0-1)

Skott: 37-37 (13-14,14-13,10-10)

Målskyttar BHC, Viktor Thim 2, Joakim Lundqvist, Jonathan Backman, Gordy Bonnel, Mattias Tumba.
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar