Grus i maskineriet för Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Handbollsherrarna i Bålsta fick grus i maskineriet borta mot Upsala IF i Herrtreans 13:e omgång.

– En match där vi tyvärr inte visade intresse för att spela handboll en sen eftermiddag i Uppsala, konstaterar Bålsta-tränaren Martin Morén.

Det ville sig inte för Bålsta i bottenmötet och fyrapoängsmatchen borta mot UIF. Vinst och man hade skaffat sig ett bra utgångsläge för ett nytt kontrakt. Det blir också en jämn match i dryga 15 minuter, men sedan kommer en svacka för Bålsta som hemmalaget straffar. UIF gör 5-0 på Bålsta viket till slut ger ledning med 17-11 i halvtid.

– Är med ok i matchen de första 15-17 minuterna, trots att vi bränner massor av bra lägen. Uppsala gör ett ryck och vi tittar på när tåget går, konstaterar Morén

Bålsta jobbade för förnyad kontakt i den andra halvleken men lyckades inte alls och istället så utökades hemmalagets ledning som till slut stannade på 13 bollar.

– Glimrar till bitvis och jobbar oss tillbaka in i matchen i början av 2:a. Tror det är 4 bollar som skiljer, sen tittar vi på igen när Uppsala kör på. Uppsala vinner rättvist, de gör det mycket bättre än oss. Är effektiva i anfallet och de vill spela handboll som ett kollektiv. Är så jämn serie, alla kan slå alla. Men då måste man vilja och göra det som ett kollektiv. Det gjorde vi inte det här matchen, avslutar Bålsta-tränaren.

Upsala IF – Bålsta IF 32-19 (17-11)

Målskyttar,
BIF: Rasmus Larsson 5, Fredrik Löfgren 4, Hugo Flörchinger 3, Simon Törnqvist 3, Linus Falk 2, David Mellberg, Rasmus Dahlström.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar