Gör Sverige succé i EM 2021?

Nästa fotbolls-EM går av stapeln den 11:e juni. För Sveriges del väntar ett spännande gruppspel, som kommer att fånga landets fulla uppmärksamhet.

Hur långt kan Janne Andersson och hans trupp tänkas gå i mästerskapet? Låt oss se över förutsättningarna.

Ja, snart är det äntligen dags för Euro 2021 och många är vi som ser fram emot en månad av högklassig fotboll. Perioden, 11:e juni till 11:e juli, blir en tid där vi bänkar oss framför TV:n för att både njuta av sporten vi älskar, men också bita på naglarna av spänning. När det kommer till Sveriges roll i det hela, så börjar äventyret med kniven mot strupen i första omgången.

Svår grupp för Sverige

Det blir ingen mjukstart för svenska landslaget, som direkt tvingas möta en av de stora nationerna: Spanien. Matchen kommer att spelas på Estadio San Mamés i Bilbao, vilket förstås innebär en fördel för spanjorerna som coachas av Barcelonas tidigare tränare Luis Enrique. Han nådde under sin tid stora framgångar med klubben, men har fortfarande en del kvar att bevisa som förbundskapten.

För Sveriges del blir det viktigt att sätta ton direkt och få med sig resultat från vad som på förhand räknas som det tuffaste mötet. Skulle Blågult förlora första gruppspelsmatchen blir det stor press på de resterande matcherna mot Slovakien och Polen.

Hur långt kan Blågult gå?

Landslaget har mestadels sett riktigt bra ut under Janne Andersson. Idag har han också desto fler spännande spelare till sitt förfogande. Utöver redan etablerade spelare som Emil Forsberg och Viktor Claesson syftar vi förstås på Zlatan Ibrahimovic lovande comeback samt Juventus Dejan Kulusevski och Alexander Isak, som under säsongen tagit stora kliv i La Liga där han befinner sig på skytteligans över skikt.

Under sin återkomst i landslaget har Zlatan hittills spelat två VM-kvalmatcher där han legat bakom tre mål. Stjärnan sade då skämtsamt att han redan gjort sina mål och att han nu hjälper de andra anfallarna med deras produktion. Det kommer förstås bli oerhört intressant att se vad den erfarne matchavgöraren kan bidra med i ett EM där han kan vinna sitt eventuellt sista stora pris.

Lyckas man ta sig förbi vad som är en av mästerskapets svåraste grupper, ser det lovande ut för Sveriges del. Andersson och hans spelare har bevisat att man kan ordna stora resultat. Inte minst tänker vi på play off-matcherna mot Italien och vägen till kvartsfinal i VM. Lagets karaktär och en Zlatan som kan dirigera anfallsspelet bådar sannerligen gott.

Vad gäller årets upplaga av mästerskapet är det TV4 och C More som äger sändningsrättigheterna.

Lämna ett svar