Gnuggade hem seriefinalen i gnuggigt väder!

ESK fortsatt tabelletta i herrtrean. Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Enköpings SK vann seriefinalen hemma mot tabelltvåan IK Franke efter ett sent avgörande av Alexander Persson Njie.

– Det var väldigt roligt och en befrielse. Kanske inte så mycket på ett personligt plan, utan mer en lättnad lagmässigt och att vi får utdelning för allt de slit som vi tar matchen igenom. Men självfallet är de alltid roligt att få vara inblandad poängmässigt, speciellt den här säsongen då mina uppgifter inte ger mig friheten att vara så offensiv som jag tidigare alltid varit van vid, berättar en nöjd Alexander efter matchen.

Det skulle komma att bli slitsamt för båda lagen i regnet och på den blöta mattan. ESK valde till sist att spela med en hög press och det skulle kosta på krafterna.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör det så bra här i första halvlek där vi vinner mycket boll mot ett skickligt Franke. De är verkligen bra på att ta hand om och sortera in på våra omställningar, men vi lyckades ändå, berömmer ESK tränaren Martin Andersson.

Redan i den 4:e matchminuten så vinner ESK en boll högt upp i banan och Adrian Alan slår ett perfekt instick på en smart löpande Jonathan Böckert som överlistar Franke keepern Philip Sunell och det är 1-0 för hemmalaget, drömstart!

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att göra det bra och då främst i spelet utan boll där man sliter som vargar och vinner bollar av ett stressat och pressat Franke. I den 13:e matchminuten är det nära utökad ledning för hemmalaget då Patrick Lundemo rinner igenom i höger innerposition, men avslutet? Brett, högt och inte ens nära mål, svagt helt enkelt.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna ser i det här läget ut som ett lag i spillror, men det skal snart visa sig att det skulle gå över. Franke jobbar sig in i matchen och i takt med att syran kommer smygande i hemmabenen så är det tronskifte på bollinnehavet och målchanser.

Foto: Kent Lundqvist

Franke avslutar första halvlek rysligt bra och har ett par riktigt svettiga kvitteringschanser. Den bästa chansen har gästernas Lukman Murad som har ett friläge som hemma keepern Gustaf Persson räddar snyggt.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en väldigt stark insats där alla är villiga att ta jobbet för varandra och där vi följer vår matchplan. Martin analyserade Franke väldigt bra, vilket gjorde att vi spelare kunde förbereda oss väl och acceptera matchbilden. Vi visste att Franke ville vara det spelförande laget och överbelasta spelet på mitten med mycket kombinationer. Men som sagt så var detta ingen överraskning, utan vårt fokus fick istället handla om att behålla koncentrationen och sträva efter att ligga rätt i våra positioner för att vara aggressiva när chansen gavs, vilket vi gjorde väldigt bra, säger lagkapten Alexander.

Den andra halvleken startar ESK återigen starkt och i den 54:e minuten är det mycket nära ett avgörande då Chester Castelaw tar yta inåt från sin högerposition och krutar upp bollen i ribbkrysset.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så tippar matchen över till Franke igen vad det gäller bollinnehav och antal heta chanser. 71:a Persson räddar en kanon och på returen dansar bollen på mållinjen innan Ponts Lundén får undan den, 78:a Persson tar upp en bakåt pass och det blir en indirekt frispark som sätts igång direkt med ett friläge som resultat och två jättechanser på returer, men Lundén & Co får mirakulöst undan bollen till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

ESK har egentligen bara tre chanser i halvleken med Chesters skott i ribbkrysset. De två andra kommer i slutet. Först så är det gästernas keeper – Sunell som sätter sig i klistret och strular fram en chans för Böckert, men Sunell räddar bollen & sig själv.

Den tredje och sista chansen skulle avgöra matchen och fastställa slutresultatet. Helt korrekt så är det också två av matchens förgrundsfigurer som ligger bakom avgörandet. Böckert står för en central bollstöld, slår två bevakare och sätter bollen perfekt på Alexander som trycker in 2-0 till hemmapubliken och lagets vilda jubel.

Foto: Kent Lundqvist

Segern betyder att ESK vänder som tabelletta efter att halva serien spelad och med hela 6 poängs marginal.

– Det är självklart oerhört skönt att fortfarande klassas som serieledare! Speciellt efter just en seriefinal. Vi har poängmässigt gjort en fantastisk vårsäsong så här långt, men vi har inte utrymme att slappna av ännu då vi har Heby kvar nu på tisdag. Där har vi möjligheten att starta upp höstsäsongen med ett nio poängs försprång. Sen kan vi unna oss själva lite spelledigt, säger en nöjd och glad Alexander.

– Killarna skall ha en eloge för sin insats där ute i kväll som gnuggade hem den här matchen i ett gnuggigt väder, berömmer tränare Martin. Vi hanterar matchen så bra som vi kan och vinner även om ett kryss kanske skulle vara rättvist, men vi ber inte om ursäkt för den här segern. Klart att det är bra att vara serieledare med 6 poängs marginal, men det är viktigt nu att vi hämtar ur det positiva i det och inte unnar oss lyxen att slå oss till ro.

Enköpings SK – IK Franke 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (4) Jonathan Böckert, 2-0 (90) Alexander Persson Njie.

Varningar:5-3

Publik: 262

Spelarbetyg:


Jonathan Böckert


Pontus Lundén/Joakim Pettersson


Alexander Persson Njie

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar