GES tillbaka I Idrottshuset!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF & Sollentuna HK är två tippade topplag i respektive div.2 serie och dem drabbade samman i Idrottshuset under tisdagskvällen.


En mycket trevlig överraskning var att EHF kom till start med tre nygamla spelare från div.1 handbollen i Gustav Odeheim, Joel Eneroth-Ädel och Harald Stare mellan stolparna.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det blev så och det här passade mig ganska bra, berättar Stare. Jag är tveksam till hela säsongen som spelare, men jag har lovat att jag skall vara med och jobba med klubbens målvakter och då även de som står i A-laget. Jag hoppas kunna köra en bra bit in i säsongen.

Matchen var ett generalrep inför helgens premiär, men inte för båda lagen. Påtagligt att det var gästande Sollentunas syfte med matchen då dem var betydligt mer påslagna än hemmalaget som hade en annan agenda med matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi ville ta den här matchen för att ge Gustav, Joel och Harald matchtempo inför säsongen, de har ju bara varit igång med oss i ett par veckor, säger EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det blev en mycket bra handbollsmatch för att var den här tiden på säsongen med väldigt få tekniska fel och en hög prestationsnivå i alla fyra delar av spelen. Det var dock SHK med den forne storspelaren Daniel Båverud (Bla.SM Guld med Hammarby 2008) som anförare tog kommandot i matchen och var i ledning med 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så presenterar sig GES (Gustav – Eneroth – Stare) för hemmapubliken. Eneroth målar, Stare räddar straff och Gustav målar. Tyvärr så kommer sedan ett av få tekniska fel av hemmalaget och en efterföljande frilägesräddning av gästernas burväktare – Philip Ideståhl. Det gör att SHK kan ta en tremålsledning med 10 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

EHF byter nu in sin Juniorliga med Mattias Johansson, Erik Widén och Filip Tapper som sätter en elak fart i det offensiva som gör att tom farbror Båverud får det jobbigt att hänga med, reduceringen till 9-11 av Johansson var ren handbollsgodis!

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det ser väldigt bra ut stundtals i spelet för de lite yngre spelarna i truppen och just det målet kommer av ett sådant spel vi jobbar med, berömmer Skogäng.

När domarduon – Magnus & Samir blåser för halvtidsvila är det i underläge 10-14 för EHF.

Inledningen av den andra halvleken har EHF det jobbigt att hitta stället i det defensiva och farten i det offensiva. Som tur är så är Stare fortsatt mycket bra mellan stolparna och tar straffar och frilägen.

Foto: Kent Lundqvist

Det gör att EHF trots allt ändå fortsatt är med i matchen. Med 12:41 spelat av den andra halvleken och 17-21 på tavlan får hemmalaget chansen att spela sex vs fem i två minuter. Tidigare i matchen så vann EHF den första utvisningen med 2-0, men denna gång blev det förlust med samma siffror – tyvärr.

Foto: Kent Lundqvist

Ställning 17-23 med kvarten kvar och då blir det bra fart i spelet igen och hemmalaget med Mattias Johansson i spetsen gager sig närmare har 25-27 med fem minuter kvar att spela av matchen. Då går matchen i stå och det faller bara två mål under den sista delen fördelat lika mellan lagen.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra match för de som behövde detta. Vi fick se att juniorerna har modet som krävs och viljan att ta chansen och lägena även när vi möter bra lag som SHK, summerar Skogäng.

Enköpings HF – Sollentuna HK 26-28 (10-14)

Målskyttar,

EHF: Mattias Johansson 6, Filip Tapper 5, Joel Eneroth-Ädel 3, Erik Widén 2, Gustav Odeheim 2, Max Österman 2, Max Rydstedt, Fredrik Salovaara, Adam Skogäng, Anton Sörman.

SHK: Rasmus Båverud 7, Rickard Oscarsson 5, Daniel Båverud 4, Dap de Bruijckere 4, Felix Molin 3, Erik Krook 3, Robin Merkling, Christos Loupeidis.

Spelarbetyg EHF


Mattias Johansson


Harald Stare


Joel Enerot Ädel/ Erik Widén

 

 

Lämna ett svar