Gav sig inte själva chansen att vinna!

Daniel Kjöraas poängräddare. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK gav sig inte själva chansen att inkassera säsongens första fullpoängare i herrfyran hemma mot Månkarbo IF.

– Tycker inte vi gav oss chansen att vinna den här matchen med tanke på den inledningen vi har i matchen, menar tränare Göran Westerberg.

Foto: Kent Lundqvist

Det kan man lugnt säga för efter bara 7 minuter spelat av matchen så hade gästande MIF gjort 0-1 på en blixtrande omställning där Emil Lindgren dunkat upp bollen i nättaket på ett friläge och 0-2 efter att Johan Ohlström på en andraboll på ett inkast gjort ett drömmål, med en volley från ca: 30-35 meter borrar han upp bollen i krysset helt otagbart för hemmakeepern – Hampus Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi agerar passivt och saknar den energi som krävs för att ta bort dessa mål, menar Göran.

FBK jobbar sig sedan in i matchen och tar över spelet helt. Det skapas också en hel del chanser. Med dryga kvarten spelat har Markus Hammartång en nick i stolpen och med 25 minuter spelat så presterar Rami Abbas och sätter in bollen perfekt på en fristående Niklas Haeger som trycker bollen över öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Det stora spelövertaget skulle tillslut ge utdelning innan halvtidsvilan. Markus Thorell hittar ut med en bra genomskärare på vänsterkanten där Daniel Kjöraas bryter in och prickar stolpens insida, men på returen håller sig Stefan Jansson påpassligt framme och trycker in 1-2 bakom en överspelad Simon Sjöberg i MIF målet.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi höjer oss avsevärt efter den svaga inledningen och har ju bud på fler mål vilket borde ge bra energi inför de avslutande 45 minuterna, menar Göran.

Den andra halvleken blir spelmässigt avsevärt mycket sämre och det är framför allt nonchalansen och det dåliga tempot i spelet centralt som gör att MIF ganska enkelt kan flytta laget och stänga ned hemmalagets offensiv.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget lyckas skapa en farlighet och då är det hemmalagets bäste spelare – Rami Abbas som bäddar för det, en snygg nedtagning på bröstet utanför offensiv och bollen till Ludwig Taxén som lobb-skjuter bollen över Sjöberg, men i ribban.

Foto: Kent Lundqvist

FBK ställer sedan om laget med ett par byten och går fram med en mer offensiv uppställning och det gav omgående effekt. Hemmalaget får nu bättre fart på spelet och det mycket tack vare att Abbas får delta mer i spelet och med kvarten kvar är det nära en kvittering där Kjöraas testar från distans, men Sjöberg räddar med stora besvär.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen ser inte förlorade ut på något sätt då FBK kommer i våg efter våg i slutskedet av matchen, men tiden ser inte ut att räcka för poäng.

Foto: Kent Lundqvist

Då gräver Abbas fram bollen i en hög av MIF spelare till inbytte Mikael Bodin som med ett läckert och exakt instick hittar Kjöraas och han är klinisk i avslutet när han kvitterar och fastställer slutresultatet till 2-2 i den 83:e matchminuten.

Foto: Kent Lundqvist

– Starkt att vi kan komma tillbaka och höja oss som vi gör under den sista delen av matchen. Det var inte bra alls här i andra fram till att vi ställer om laget, det är för omständligt i spelet med boll där vi tappar tempot. En bra avslutning gav oss dock poäng, men jag kan ändå inte vara helt nöjd, summerar Göran.

Fanna BK – Månkarbo IF 2-2 (1-2)

Målen: 0-1 (5) Emil Lindgren, 0-2 (7) Johan Ohlström, 1-2 (25), 2-2 (83) Daniel Kjöraas..

Varningar FBK: Ludwig Taxén, Niklas Haeger, Rami Abbas.

Spelarbetyg FBK:


Rami Abbas


Markus Hammartång


David Kästel

Övriga resultat & tabell >>>

 

One Response to Gav sig inte själva chansen att vinna!

Lämna ett svar