Gav bort poäng på hemmaplan!

En mycket svag div.3 match slutade med förlust för HFF. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF gav sig inte själva chansen hemma mot topplaget Vallentuna BK, man gav istället bort poäng.

– Jag är riktigt besviken på hur vi agerar i den här matchen där vi absolut ger bort poängen, medger tränare Eric Rode Olsen.

Det var ett mycket trevande spel av HFF som gav gästande VBK den förta halvleken. HFF mäktade bara med ett avslut mot mål och det kom på en hörna i slutskedet av halvleken då Jonathan Sjögren nickar en hörna över mål.

Foto: Kent Lundqvist

Första halvlek gick klart till gästerna som fick husera som de ville centralt på planen och med ett spel som var ganska konstant med bollar ut på kanterna och in med dem i offensiv box där man hotade gång efter annan.

Foto: Kent Lundqvist

Redan i den 6:e matchminuten gav det spelet utdelning. Ett bra uppbyggt anfall där lagkapten – Saman Haidari slår en mycket bra boll ut på kanten till en fristående spelare som sätter in bollen i boxen och på en andraboll lyckas Filip Ärlebrant trycka in 0-1 bakom Alex Heiskanen i HFF målet.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av halvleken är det mycket boll på VBK som dock inte skapar så mycket ut av det stora bollinnehavet. En het chans kommer ur det hela då Heiskanen i HFF målet kommer helt fel i en situation som dock Anton Sjögren räddar upp med att rensa på mållinjen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är så passiva där ute och ger dem kontrollen över de ytor som de vill spela på, och när vi har boll är vi för omständliga och spelar för sakta och för omständligt, konstaterar Eric.

I den andra halvleken höjer sig HFF och jämnar ut matchbilden, men har fortsatt svårt att hitta rätt i sista delen av offensiven. I den 58:e minuten kommer dock ett anfall som håller klass och då kommer också den stora kvitteringschansen. Inspel från vänsterkanten till Jonathan Sjögren som är friställd mitt i boxen, men avslutet går högt över.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar till den 65:e minuten för VBK att skapa något farligt i den andra halvleken, men då svarar Heiskanen för en klassräddning till en resultatlös hörna.

Fem minuter senare så avgör dock gästerna matchen, med ett kliniskt avslut med pannan på ett inspel från högerkanten trycker Iljas Ahmedov upp bollen i Heiskanens vänstra kryss till 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

HFF forcerar en smula på slutet och får också utdelning i den 90:e minuten då Asokolo Simba sätter in bollen bra i boxen till en friställd Habte Simon Debesay som reducerar och fastställer slutresultatet till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är bättre här i andra halvlek, men vi kommer ändå inte alls upp på den nivå vi varit de senaste matcherna och då kan vi inte hota om poäng mot så här bra lag. Det var en dålig div.3 match med  svagt tempo och dåligt spel från båda lagen, det kommer krävas en rejäl höjning om vi skall vinna matcher, summerar Eric.

Håbo FF – Vallentuna BK 1-2 (0-1)

Målen: 0-1 (6) Filip Ärlebrant, 0-2 (69) Iljas Ahmedov, 1-2 (90) Habte Simon Debesay.

Varning: 2-3

Publik: 122

 

Spelarbetyg HFF:

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar