Game on för ESK Hockey!

ESK redo för match ikväll. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey drar ikväll igång matchandet inför kommande säsong i Hockeyettan och det startar med tufft motstånd direkt – Huddinge IK.

ESK som lagt en och en halv träningsvecka på is bakom sig drar ikväll igång matchandet och det mot Huddinge IK som förra säsongen vann grundserien (1 förlust), vann Allettan södra, Förlust i HE finalen mot Borlänge (0-2), 4:a i den Allsvenska kvalserien.

– Visst ett tufft motstånd, men ett bra motstånd för oss i detta skede av försäsongen. Vi vill se vart vi står och då är det här en bra värdemätare, menar ESK-tränaren Robert Kimby.

Vad vill du få för svar i den här matcen?

– Jag vill se att killarna gör insatsen till 100 % och har rätt attityd till uppgiften. Vi har även lagt en del tid på delar i spelet som jag vill få svar på, men egentligen så är det en match för att få svar på hur vi skall balansera träningen inför kommande uppgifter. Det är nog inte förrän matchen hemma mot Gripen den 26:e som vi kan mer exakt leta svar i detaljer, menar Kimby.

– Det är klart att det alltid är bättre att vinna, så är det bara. Jag vill också se spelarna ta initiativ och våga när lägen uppstår.

Hur ser truppen ut som åker i eftermiddag?

– Som det ser ut så skall vi åka med alla i truppen utom Dennis Näslund & Fredrik Juhlin (skada), Andreas & Jesper Sojé (familjeresa), avslutar Kimby.

Kommande träningsmatcher för ESK:
24/8 19:00 Väsby hemma
26/8 16:00 Gripen hemma
29/8 19:00 Arboga borta
2/9   19:00 Gripen borta
5/9   19:00 Arboga hemma
7/9   19:00 Lindlöven borta

Lämna ett svar