Fyrfaldige innebandyvärldsmästaren Peter Kokocha ny coach för Enköpingslaget Lokomotiv Grillby

Foto: LGIBK

Uppstickarlaget Lokomotiv Grillby, nykomlingar i division 2, presenterar nu ett prestigefyllt nyförvärv.

Inför hösten signas fyrfaldige världsmästaren och innebandylegendaren Peter Kokocha som ny coach i ledarstaben. Den tidigare förbundskaptenen gör comeback som coach i Enköpingslaget efter ett antal år som expertkommentator för bland annat TV4 och SVT.

— Det lockade med en utmaning som kom helt rätt i tiden. Det ska bli otroligt spännande att återigen få ge mig in i hetluften och coacha ett lag som har så fantastiskt stor drivkraft och ambition. Jag har också fått ett mycket gott intryck av Lokomotiv Grillbys styrelse. Dessutom har man lyckats knyta till sig en meriterad och spännande ledarstab. Sammantaget ska det bli jättekul att få stå i båset och känna pulsen igen, säger Peter Kokocha.

Emil Ekström, sportchef och grundare av Lokomotiv Grillby, kommenterar:

— Vi startade Lokomotiv Grillby för fem år sedan med ambitionen att återuppväcka innebandyintresset i Enköping och få innebandy Sverige att vända blickarna hitåt. Och vi har lyckats över förväntan. Nu har vi stadigt klättrat uppåt i seriesystemet, från div 7 till div 2, på bara fem år. Och vi har ingen avsikt att stanna av nu. Nästa viktiga steg har varit att få in en riktigt meriterad ledarstab och med Peter Kokocha som huvudtränare känns det helt rätt. Peter är en lugn, harmonisk och analytisk ledare med fingertoppskänsla. Han har verkligen pondus i omklädningsrummet och får gruppen att lyssna. Det blir en riktigt spännande säsong.

Foto: LGIBK

Peter Kokocha har inför hösten med sig högt meriterade innebandyprofiler i ledarstaben: SM-vinnaren Royne Svensson, som genom åren bland annat tränat Djurgårdens och Täbys damer samt Sirius herrar i Superligan, samt unga tränartalangen Theodor Johnsson, anställd av Storvreta som juniortränare men extrahjälp hos Lokomotiv Grillby på fritiden. Både Royne och Theodor kommer nämligen från Enköping från början och brinner lite extra både för Lokomotiv Grillby och för att sätta Enköping på innebandykartan igen.

Den före detta förbundskaptenen Peter Kokocha är idag närmast en innebandylegend i Sverige, verksam sedan 1982 då han var med och grundade Hagsätra IBK. Efter klubblagsinnebandyn blev det uppdrag för landslaget. 1996 -1999 var han assisterande förbundskapten under Krister Ahlquist och tog sedan över som förbundskapten för svenska herrlandslaget mellan 1999 och 2004. Under åren som assisterande förbundskapten och förbundskapten vann svenska landslaget fyra VM-guld. Närmast kommer Peter från TV-sporten där han under de senaste tio åren arbetat som expertkommentator för SVT och TV4.

Text: LGIBK

 

Lämna ett svar