Fullträff i omstarten för ERK.

Foto: Kent Lundqvist

Damrugby: Efter en darrig inledning vann Enköpings RK komfortabelt borta mot Uppsala.

– Ja det blev en bra seger. Det var lite stressigt första fem minuterna, men sedan fick vi in ett snabbt försök och lugnet kom, berättar ERK-tränaren Emelie Bergström.

Det var sedan en ganska bekväm resa fram till halvtidsvilan där ERK var i ledning med klara 31-0.

– Jag tycker klungan gör ett jättebra jobb hela matchen och inkasten är jag extra nöjd med, vi vann våra inkast och lyckades ta bollen från Uppsala när de hade inkasten. Katarina Stafberg gjorde ett bra jobb när hon blev lyft och lyckades knycka bollarna till oss.

Det fortsatte i den andra halvleken där ERK var numret större i de flesta momenten och segern var båda komfortabel och klar.

– Klungans jobb och samarbete med backarna gjorde att vi fick ut många bra bollar till backarna och flera försök gjordes av backarna efter bra break och supportspel.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Vi tar med oss det positiva i denna match till kommande matcher och fortsätter arbeta som ett lag och supporta varandra, avslutar Bergström.

Uppsala – Enköpings RK 81-0 (31-0)

Poänggörare ERK: Keli Franks 21, Isabell Wijkström 20, Cecilia Wijkström 10, Yaiza Milletorp 5, Minette Hammarberg 5, Moa Olsson 5, Emma Ytterbom 5, Katarina Stafberg 5, Sara Lennvall 5.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar