Full rulle på Bilmetrospelen.

Axel Nilsson i stav P13 . Fotograf Kristina Glantz Nilsson

Falu friidrottsklubb bjöd i helgen in Sveriges alla klubbar till Bilmetrospelen.

Utöver tävlingens deltagare hade man haft den goda smaken att bjuda in de bästa av vädergudar så tävlingen kunde genomföras i strålande solsken. Deltagarna som rest in från Bålsta IK var pojkar, flickor, män och kvinnor mellan 10 och 45 år. Deltagarna spände över de flesta av dagens grenar i form av 60 m, 60 m häck, 200 m, 600 m, 1 500 m, kula, diskus, spjut, slägga, längd-, höjd och stavhopp.

Kristina Glantz Nilsson, tränare, förälder och sen januari själv tävlande veteranfriidrottare, säger med ett leende

– Det är så roligt att se hur barnens träning gav utdelning för var och en.  Både i medaljer och nya personbästa i såväl gamla som nya grenar i både löpning, kast och hopp. Och jag som är nybörjarveteran fick med mig några första personbästa som jag nu genom att träna styrka och teknik ska försöka slå. Det är härligt att vi i klubben har sådan bredd både åldersmässigt och i antal grenar vi har deltagare i.

Vid dagens slut räknade Bålsta IK in 7 guld, 8 silver, 5 brons fördelat på 10 olika grenar och det var svårt att säga vad som sken mest, solens strålar eller Bålsta IK’s medlemmar och deras medaljer.

Text: Pär Åhlund BIK

Lämna ett svar