Full fart i Enköpingsskogarna!

Göta MS provar Enduroskola. Foto: Kent Lundqvist

Som ett led i Göta MS satsning på Novemberkåsan så ger man framtidens stjärnor chansen att köra Enduro i Enköpingsskogarna och det var ett stort intresse vid första träffen.

Den 11–12 november går den anrika Novemberkåsan av stapeln i Enköping och som arrangör står Göta MS. Satsningen smittar också av sig och man passar på efter stor efterfrågan på att starta upp en Enduroskola.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det här är en spännande satsning för oss i klubben där vi hoppas på att vi skall få igång en väl fungerande ungdomsverksamhet i Enduron. Vi gör nu på hösten ett test för att kolla av intresset för skolan och bjuder in ungdomar för att prova på, berättar en av de ansvariga Johan Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

Intresset var stort då ungdomarna samlades för att testa på att köra Enduro. Det var ca:20–25 ungdomar som kom till samlingen. Det var killar och tjejer i åldern 4–15 år som kom för att köra och som dem körde!

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett glatt och modigt gäng som gav sig av in i skogen för att köra. Det varierade i storlek och fart men det såg ut att både gå fort och framför allt deltagarna såg ut att ha kul.

Foto: Kent Lundqvist

Som ledare hade klubben mönstrat ett meriterat gäng med bland annat sexfaldige Svenska Mästaren i Enduro – Niklas Gustavsson.

– Det här är riktigt kul och vilken uppslutning, säger Niklas.

Vad har du för tips till dem nya och dem som sitter därute och vill prova att köra Enduro.

– Man skall ha klart för sig att det kommer krävas en del av hela familjen när man skall köra Enduro, det är mycket runt omkring som behövs skötas. Det är roliga resor och tävlingar och man skall sköta sin motorcykel och träna för att orka köra, berättar Niklas.

Foto: Kent Lundqvist

Du som kört ett antal Novemberkåsor, hur blir så bra och vad krävs för att köra en sådan tävling?

– Det krävs ganska många års träning med både körningen, men även fysiken då det är riktigt krävande och det kan vara speciella förhållande med kyla och regn. Man kan börja köra som 16 åring men då gäller det att man startat sin träning tidigt, avslutar Niklas som pga. jobb och skada inte kommer till start i år.

Foto: Kent Lundqvist

Fler bilder på vår Facebooksida under dagen!

Är du också sugen på att börja köra Enduro?
Kontaktpersoner i detta inledningsskede är följande:
Johan Andersson, tel: 073-0319354
Per Andersson, tel: 070-5325324
Patrik Lindberg, tel: 070-3179670

Vad är en Novemberkåsan?
Novemberkåsan är en endurotävling för motorcyklar med dag och nattetapp. Tävlingen körs årligen på en ca 30 mil lång pilad bana, fördelat på specialsträckor och transportsträckor. På en specialsträcka tas tävlingstiden och på transportsträckor samt service finns en fastsatt s.k. transporttid som föraren måste förhålla sig till.

När och var körs årets Novemberkåsan?
Den 93 upplagan av Novemberkåsan körs den 11–12 november i Enköping med Göta MS som huvudarrangör. Tävlingscentrum är beläget vid Enköpings södra infart, E18 trafikplats 143 Annelund.

Depå och serviceplats

Depåytan vid Annelundsgatan är ca 40 000 kvm där de tävlandes service-team kommer att stå uppställda under hela tävlingen.

Banan
Totallängden för årets Kåsa är 34,1 mil varav 27,5 mil är specialsträckor (SS) och 6,6 mil är transportsträckor. Tävlingen avgörs på 4 olika SS per varv och banan körs 1 varv på dag-etappen och 2 varv plus SS 1 och SS 3 på nattetappen. Totalt alltså 14 stycken SS skall köras.

Banan offentliggörande och programförsäljning
Schematisk bansträckning finns på www.novemberkasa2017.se. Program med startlista finns att köpa fr.o.m. nedan datum på följande platser. Betala med Swish!
2017-11-04 OKQ8, Gesällgatan 1 Enköping
2017-11-10 Race Office, Annelundsgatan 17 Enköping.
2017-11-11 Vid infart till anvisade parkeringsplatser samt vid kioskerna

Publikplatser
Naturligtvis är hela bansträckningen öppen för publik men 6 stycken platser har särskilt utmärkts på karta och i program. 2 stycken platser vardera på SS 1 och SS3 samt en publikplats vardera på SS 2 och SS4. Skyltning kommer att finnas till publikplatserna.

Servering/kiosk
Finns på samtliga publikplatser och vid depåområdet. Läsk, hamburgare mm. Betala med Swish!

Parkering
P-plats 1, Annelunds industriområde Österleden vid Scania. Gångavstånd till depå samt SS 2 och SS4
P-plats 2, Ledningsregementets bilövningsplan. Infart från Torstunavägen, se pilning. Härifrån går regelbundna transporter (”Midsommar-skrindor, traktor med vagn) direkt till publikplatserna på SS 1 och SS 3. Betala med Swish!

Trafikreglering
Militärpolis kommer att övervaka hjälpa bilister så att parkeringsregler följs så att inte trafik, tävlande och inte minst utryckningsfordon hindras av felparkerade fordon. Tänk på att Militärpolis har polismans befogenheter under sitt uppdrag på Novemberkåsan!

 

Lämna ett svar