Från glasklart till oklart när BFBC vann!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC såg ut att gå mot en glasklar seger men ett oklart och bedrövligt spel i den tredje perioden gjorde att hemmamatchen mot Uppsala IBK förvandlades till ett drama.

Inför matchen skiljde det en poäng mellan lagen till BFBC fördel men i spelet under dem första två perioderna var det stor skillnad mellan lagen.

– Ja, vi gör det riktigt bra och för matchen på det sätt vi vill och har ju en klar ledning inför den tredje och sista perioden, berättar tränare Viktor Johansson.

BFBC tar ett stadigt kommando i matchen och gör 1-0 redan efter 55 sekunder där Lukas Åberg rundar målet och tar sig in i slottet och dundrar in bollen i mål bakom gästernas målvakt Mathias Norén.

Foto: Kent Lundqvist

BFBC trummar sedan på och är fullständigt överlägsna och när period 1 är över så leder hemmalaget med klara 4-0.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten fortsätter BFBC att producera, men spelkvalitén sjunker en aning då perioden rycks sönder av utvisningar och bökigt spel. Hemmalaget gör 5-0 genom matchenslirare Fredrik Elofsson och 6-0 genom Martin Larsson och matchen känns över.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så byter lagen mål med varandra under en sekvens innan BFBC kopplar greppet och avgör med två mål i slutskedet av perioden vilket ger 9–2 inför den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje perioden så tappar BFBC allt spel och det straffar gästerna som går från 3–10 till 8–10 med knappa minuten kvar att spela. Gästerna har sedan ett avslut i insidan av stolpen och ut bakom hemmakeepern Mathias Falkeborn. I slutet så tar gästerna ut sin målvakt men det slutar med att BFBC tilldöms en straff och gör 11–8 genom Dennis Rampling.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är svagt av oss att tappa den klara ledningen, nonchalans och slarv är det som bidrar till den här kollapsen. Jag är nöjd med trepoäng, att vi fortsatt är obesegrade hemma och de två första perioderna, summerar, Viktor.

Annons

Bålsta FBC – Uppsala IBK 11-8 (4-0, 5-2, 2-6)

Målskyttar BFBC: Dennis Rampling 3, Fredrik Elofsson 2, Martin Larsson 2, Lukas Åberg, Isac Färnström, Fredrik Olsson, Kim Johansson.

Spelarbetyg BFBC:
Fredrik Elofsson
Niklas Piontek
Dennis Rampling

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar