Från 6 årig grabb i Håbo FF till etablerad div.1 spelare.

Bild: IFK

Fotboll: Håbo FF fostrade Oscar Kihlgren är numera en etablerad div.1 spelare tillhörandes IF Karlstad.

Till säsongen 2018 lämnade Oscar moderklubben Håbo FF för att spela div.1 med Sollentuna och var då hoppfull om framtiden.

– Jag skulle inte säga att det var ett svårt beslut, sa Oscar då. Jag kände att jag ville testa mina vingar i högre divisioner. Såklart var det lite tufft beslut då jag spelat i HFF sedan jag var 6 år.

Resan stannade inte där. Han kontrakterades sedan för Karlstad BK inför säsongen 2019 som sedermera blev IF Karlstad efter att klubben gick ihop med Carlstad United. Där har han fortsatt utvecklats till en etablerad div.1 spelare. Den gångna säsongen har dock, som för många andra, varit en smula rörig, men ändå den bästa så här långt.

– Jaa det har vart en konstig säsong. Första året för nya klubben Karlstad Fotboll samt Corona, med allt det innebar. Men jag gjorde min bästa försäsong nånsin, men drogs med lite skavanker. Trampade igenom hälen vilken gjorde så jag missade 3 veckor. Efter det så var jag aldrig nära startelvan. Gick så långt så att jag var utanför truppen 2 gånger och spelade matcher med division 2 laget. Det var riktigt tufft faktiskt, berättar Oscar.

Säsongen startade inte som önskat.

– Vi gick som förväntat topplag, väldigt svagt. Så precis innan serien vände så fick de dåvarande tränarna sparken. Vi fick då in Konstantinos Panagopoulos. En grekisk tränare som tidigare vunnit serien med Akropolis. När han kom in förändrats allt för mig. Var första gången på länge som en tränare trodde på mig. Det resulterade i att det lossande rejält för mig. Så allt som allt får jag ändå vara nöjd med hur de sista 15 matcherna gick.

Livet runt fotbollen har inte varit en dans på rosor, men nu har det lossnat även på den fronten.

– Jag har bott här i snart 2 år nu. Första 2 månaderna var jättetuffa. Första gången hemifrån och i en stad där man inte känner någon. Gick mest åt väntade på att träningen skulle börja vid 16. Från 9 – 16 var man ju liksom bara hemma ensam i lägenheten. Man saknade en vardag. Det var först när det dök upp ett extra jobb på en skola som det vände. Jobbar kvar där fortfarande. 8-14 där jag främst jobbar som resurs till en kille. Trivs jättebra. Sen så blir de ju så att man lär känna alla i laget väldigt nära. Man lever ju i stort sett med varandra. Så numera är det väldigt sällan man bara sitter i lägenheten. Det är alltid nån man kan hänga med.

Vad det gäller framtiden så är den i dagsläget oviss.

– Jag står just nu utan kontrakt. Jag får se lite vad som händer. Trivs väldigt bra just nu i Karlstad och fortsätter gärna jobba med Konstantinos. Men man får se lite vad som händer. Jag räknar med att det blir klart vart jag spelar 2021 inom snar framtid, avslutar Oscar.

 

Lämna ett svar