Framgångar i VM!

Foto: Privat

André Witt från Enköping deltog i Hinderbane-VM (OCRWC)  fredag till i söndags utanför London nära Brentwood i England.

I proffsklassens 3km bana vart han 54 av 104 som gick i mål med armbandet i behåll. Armbandet förlorar man om man inte klarar ett hinder och är ett sätt att särskilja vilka som klarat banan och vilka som kommer diskvalificeras.

Foto: Privat

– Min uppladdning inför helgen har nästan uteblivit. Jag har bara hunnit med ett par träningspass på magget inför VM och vart även förkyld inför helgen, men lyckats prestera bra ändå på 3km och söndagens lagtävling då mitt lag blev 6:a bland de 106 herrlagen i Open-klassen tillsammans med Johan Sjölin och PO Fagerström, berättar André.

Foto: Privat

VM helgen bjöd på massor av vatten, lera, kyla och även tekniska hinder som atleterna fått kämpa igenom.

– Banorna som i år var platta jämfört med förra året i Kanada präglades av flera svåra hinder där man behövde en hel del grepp- och överkroppsstyrka. Att de var blött och lerigt gjorde allt lite svårare. Men det var kul och jag kommer spendera mer tid åt att bli skickligare klättrare hos EKK för att vara bättre på det nästa år, avslutar André.

Foto: Privat

För dem som är sugna på att testa hinderbana så hållet EKK på att bygga en ny hall där hinderbana också tillsammans med klättring kommer finnas. Både fri träning och ledarledda pass kommet finnas för så väl klättring som hinderbanedelen.

 

Lämna ett svar