Framgångar för Enköpingsspelare i Dubai Sevens!

Foto: Privat

Enköpingsspelarna Matilda Toresäter & Robin Fransson som till vardags spelar i Enköpings RK var i helgen med och spelade en av världens största sjumannaturnering i rugby.

Matilda var med och representerade Tabusoro Angels, ett lag som bestod av spelare från de skandinaviska landslagen, Australien, Irland och Mexiko och dem gick hela vägen och vann Guld!

Foto: Kent Lundqvist

– Det var helt fantastiskt, så otroligt roligt och lärorikt, säger Matilda som var debutant i dessa sammanhang.

Tabusoro Angels vann samtliga Pool-matcherna. Sedan hände något högst märkligt för att vara på den här nivån. Förlust mot ryska Vitaly med 5-14, men efterspelet handlade om spel med icke tillåtna spelare som var proffs och segern tillskrevs i stället Tabusoro Angels som alltså stod som segrare. Laget vann sedan sin semifinal mot Middle East Lightnings och sedan även finalen Walesiska Olorun med hela 31-5!

– Vi åkte med ett väldigt bra lag och vi har tränat hårt nu inför Dubai för att alla ska vara i toppform samt att vi hade en väldigt bra stämning och lagsammanhållning – alla spelade för varandra och för att ha roligt! Jag är nöjd med min egen insats, jag fick starta ett par matcher samt spela i slutspelet men jag har även fått se och lära av dem fantastiska spelare jag åkt med vilket nästan varit det bästa med det hela, avslutar en glad och nöjd Matilda.

Även Enköpings Robin Fransson var på plats för att spela med Sherrard’s Assasins. Laget stod för en stark insats och slutade på en femteplats.

Foto: Privat

– Jo det va en bra resa, vi hade hoppats på att göra ett bättre resultat men hade lite oflyt i gruppen och fick det inte att stämma riktigt. så vi missade med en poäng att gå till Cup slutspel. Men sen fick vi ordning på det och gick rent efter det. Det var lite svårt i början med mycket nya kombinationer, men det blev bättre och bättre ju längre turneringen gick, berättar Robin.

Lämna ett svar