Fotbollsspelare säger roliga saker!

Om du känner att du behöver skratta lite för att få mer energi ska du kika på vad fotbollsspelare och coacher har sagt och säger.

En helt vanlig intervju med en coach som brinner för sitt lag bjuder på många guldkorn. Det blir ofta roligt helt enkelt för att coachen väljer ord som i ett annat sammanhang betyder något helt annat.

Att fotboll kan vara otroligt roligt råder det inga tvivel om. Nu ska vi kika på lite exempel på detta…

Bara vi vinner så är det bra

När vi ser på fotbollscitat är det tydligt att det många gånger handlar om känslor. När Mark Viduka ville uttrycka att han minsann inte brydde sig om förluster blev det lite knas. Han sade att han inte brydde sig om att förlora varje match så länge som hans lag skulle vinna ligan.

Mark tänkte uppenbarligen inte på att det kan bli lite svårt att förlora varje match och sedan ta hem hela ligan. Det finns studier som visar att språk och tanke inte är samma sak. Att säga roliga saker som ovan nämnda betyder alltså inte att den som säger saken inte kan tänka.

Spelare kan bli mycket personliga

När det hettar till är det ganska vanligt att spelare låter munnen fungera som hjärnans fläkt och det blir personligt. Michael Owen som spelar för lag som Liverpool och Manchester United avslöjade en gång att han minsann är en vidskeplig person.

Han förklarade att han inte var vidskeplig utan bara gjorde vissa saker av rädsla för att det skulle kunna hända något om han inte gjorde det. Som att räkna till tre innan du hoppar i sängen eller titta tre gånger åt vänster innan du går över gatan. Inte alls vidskeplig!

George Best ska ha sagt att han lade den större delen av sina fotbollspengar på damer, sprit och snabba bilar. Resten förklarade han att han slösade bort. Nu kanske du tycker att damer, snabba bilar och sprit inte är att slösa och då är detta uttalande inte alls något skämt för dig.

Hård träning både för kropp och knopp

Det kan vara tufft att träna elitfotboll, det är klart. Så tufft att det blir svårt att tänka. Thomas Brolin bevisade detta då han talade om att han hade tränat två pass i veckan varje dag. Om Thomas veckor är en dag långa är en fråga som återstår att få svar på.

Vi kan dock tänka oss att denna intensiva träning på något vis gjorde det lite svårt att återge precis hur upplägget hade fungerat.

Tränare med fotbollsskorna i munnen

Det är inte bara de som spelar fotboll som säger saker som kan få oss att skratta gott. Tränare är minst lika intensiva i sin ogenomtänkta uttalanden. Sven-Göran Eriksson har sagt saker som att Thorstvedt får svårt att ta bollen om den går in.

Det här kanske inte vara ett sådant tramp i klaveret. Det tycks ju ändå vara rätt uppenbart att det är svårt att ta ett mål som redan har gjorts. Värre var det för laget som av sin tränare Rolf Zetterlund fick vet att lojalitet var samma sak som att vara utbytbara.

Rolf klagade på att grabbarna jobbade för dåligt. Han menade att de var loja och gick sedan vidare för att säga att samma lojalitet i kommande halvlek skulle leda till ett byte av spelarna direkt. Lojalitet till den dåliga insatsen måste ha varit vad Rolf syftade på…

En annan tränare som satt en fotbollssko eller två i munnen är Roger Gustafsson. Han hade en intressant idé om att låta sina killa värma upp i rektangulära cirklar. En form som ännu inte har kunnat visas i praktiken men som kanske fungerar rent mentalt för de som Roger coachar.

De som kommenterar fotboll

Låt oss inte glömma bort alla härliga fotbollskommentatorer som då och då får till det på radion och i rutan. Den som sitter och kommenterar en match kan ju bli så uppspelt att han eller hon helt glömmer hur det kan vara bra att låta bli att säga vissa saker.

När fotbollsspelare Ralf Edström fick kommentera på fotbollsmatcher hade han uppenbarligen inga spärrar på plats. Han förklarade att hela bollen måste ligga stilla och det blev ett fotbollscitat som gick till historien.

Om du inte förstår varför kan du ju testa att låta en del av bollen röra på sig medan en del av den ligger stilla. Om detta inte fungerar får du försöka få hela bollen att ligga stilla på en gång!

Varför blir det så tokigt?

Vi kan undra varför fotbollen är full av så många galna citat. Beror det på att fotbollsspelare och deras tränare inte är så smarta? Knappast! Alla säger roliga saker då och då men få får så stor uppmärksamhet som de som spelar fotboll på TV och de som kommenterar samma matcher.

När en fotbollstränare eller spelare säger något knasigt sprids det snabbt och vi är många som skrattar. Det är för väl att de allra flesta inom sporten tycks vara villiga att bjuda på detta och ta det hela med en nypa salt så att vi kan skratta vidare med gott mod.

Lämna ett svar