Fortsatta internationella framgångar!

Foto: Privat

Rugbytjejerna Paulina Toresäter och Emma Skagerlind har haft en tuff och intensiv start på tävlingssäsongen.

Det har varit tätt på given för Paulina och Emma med klubblaget i Enköping och de internationella uppdragen Direkt från helgens tävlingar med Landslagget i Frankrike och Stanislas 7s var det vila en dag innan äventyret i Frankrike fortsatte med Centrale 7.

Sverige spelade första matchen mot Belgien och vann den med 10-7. Det kunde tyvärr inte svenskorna följa upp i den andra matchen mot holländska Windmills som blev tight, men slutade 7-14 efter att Windmills avgjort på en kontring i slutminuten. Sverige slutade på en 5:e plats var därmed klara för kvartsfinal dag två.

Där blev det förlust mot Ramblin Jesters med 0-27 vilket resulterade i att Emma och Paulina med övriga i landslaget fick spela silvercupens semifinal mot Belgien, men denna gång blev det förlust 7-17.

I den avslutande placeringsmatchen i silver-cup, som blev ett nordiskt derby mot Finland, vann svenskorna med 10-7 vilket gav en 7:e plats i turneringen.

– Vi var alla slitna efter Nancy 7’s, konstigt vore det annars. Jag har inte spelat så mycket denna turnering pga. rygg problem. Jag spelade hela matchen mot Finland och då gick det bra. Det har varit en väldigt positiv stämning i laget och vi har fortsatt utvecklat vårt spelsystem. Jag är nöjd men trött i kroppen, berättar Emma Skagerlind.

Paulina Toresäter fick en trist start på turneringen då hon åkte på en skada under den första tävlingsdagen.

– Ja det stämmer. Vet in riktigt vad som har hänt, slog i knät rejält sista matchen och dagen efter hade det fastnat i en vinkel och jag kunde inte sträcka ut det. Vet inte vad som hänt, ska kolla upp det så fort jag är hemma. Dock är det redan bättre och jag kan nästan sträcka ut det, berättar Paulina.

 

 

Lämna ett svar