Fortsatt tungt för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Hockeyettan: ESK gör en hel okey hemmamatch mot Vallentuna HC men återigen är det målskyttet som spökar.

Fyra mål på de fem senaste omgångarna och nollade för andra hemmamatchen i rad talar sitt tydliga språk. Under onsdagskvällen hemma mot VHC gjorde dock ESK en prestation som borde räckt till poäng.

Under den första perioden var det ganska svagt spel av båda lagen och det i sin tur gav en händelsefattig matchbild. Ett mål föll i perioden och då var det gästernas Oskar Söderberg som gjorde 0-1 med knappa fem minuter spelat.

I mellanakten så var det ESK som kom ut och tog över och förde matchen med ett bra spel, men de var ju det där med målskyttet. Istället var det återigen Söderberg som gjorde periodens enda mål.

I den tredje och sista perioden så jagade ESK förnyad kontakt i matchen och chanser skapades. Det var också nära ett par gånger och en dansande puck på mållinjen är ett signum vart man är just nu i sin produktion offensivt.

VHC skulle istället fastställa slutresultatet till 0-3 i slutskedet när Christian Holmblad gör mål i öppen kasse då hemmalaget tagit ut sin keeper Emil Jansson för spel sex mot fem.

13 spelade matcher för ESK med en effektivitet på ynkliga 1,69 gjorda mål per spelade 60 minuter oroar såklart, men kanske blir det den berömda ketchupeffekten när det väl lossnar?


ESK – Vallentuna HC 0-3 (0-1,0-1,0-1)

Skott:  30-21 (8-8,11-7,11-6)

Målskyttar,
Period 1: 0-1 (04:32) Oskar Söderberg.
Period 2: 0-2 (36:28) Oskar Söderberg.
Period 3: 0-3 (57:00) Christian Holmblad.

PIM: 6 (4:2:0) – 0 (0:2:0)
Publik: 236

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar