Fortsatt tungt för EHS i damernas div.2!

Fiona Wallén en av det bästa hemma mot RIK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HS stod upp bra mot topplaget Rosersbergs IK men föll tillslut med 25–30 (10–14).

EHS står fortsatt utan poäng som nykomlingar i damernas div.2 efter förlust hemma mot topplaget RIK. Det var dock match länge och väl men orken tog ut sin rätt tillslut.

EHS gör en riktigt bra första halvlek och är efter drygt 20 minuter spelat i ledningen med 8–6. Det är bra defensivt där mittlåset med Fiona Wallén och Alice Askebro stänger ned gästerna försök till anfallsspel. Det som kommer igenom tar hemmalagets burväktare – Linda Glarke allt som oftast.

I det offensiva spelet är det jobbigare där men har det jobbigt mot gästernas utgrupperade försvarsspel och märkligt nog tar man väldigt lite avslut då RIK målvakten bara har en räddning på 30 minuter? Under den sista delen av halvleken tappar EHS spelet helt och är i underläge med 10–14 i halvtid.

Den andra halvleken startar mycket trevande för hemmalaget som inte alls har modet att stå emot och det gör att RIK kan springa ifrån tidigt till 14–21 och stänga matchen. Stundtals så sprattlar hemmalaget till och visar att man absolut kan hänga med RIK i spelet och jobbar sig också så nära som till 24–28, men en utvisning tar udden av hemmalaget som förlorar med 25–30.

Vi står upp i långa sekvenser i matchen, men tyvärr får vi också små dippar som tyvärr avgör. Det här får dock ses som ett fall framåt för oss och vi skall inte vara allt för missnöjda med vår insats mot ett bra RIK, säger hemmalagets bäste spelare – Adeline Merborn efter matchen.

– Jag är nöjd även efter denna match. Vi är på god väg, men saknar en del folk på viktiga positioner. Vi hänger med bra tycker jag, men vi får lite dippar under matchen som vi blir ordentligt straffade för. Plus till Linda Glarke i mål, Lovisa Skagerlind och Adeline Merborn, säger tränare Håkan Axeen

Enköpings HS – Rosersbergs IK 25–30 (10–14)

Målen,
EHF: Adeline Merborn 7, Lovisa Skagerlind 5, Alice Askebro 4, Fiona Wallén 3, Viktoria Hummelstedt 2, Nathalie Goro 2, Dunja Moujeh, Sarah Westerberg.

Räddningar:
EHS: 12 (5) 28,6 %
RIK: 6 (1) 19,3 %

Spelarbetyg EHS:


Adeline Merborn


Fiona Wallén


Linda Glarke

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar