Fortsatt svårt att hitta fairway för Sagström!

Foto: Privat

Det vill inte riktigt lossna för Madelene Sagström som gick runt på stabila 72 slag (par) på lördagens runda av Ana Inspiration.

Årets första Major på LPGA touren spelas på Mission Hills Country Club, Dinah Shore Tournament Course och Madelene Sagström är efter tre rundor på en delad 58:e plats med 70+74+72 slag (E).

Fortsatta problem från tee!
Madelene har spelat bra under de tre inledande dagarna, men har inte riktigt givit sig själv chansen att hitta röda siffror. En stor anledning är såklart spelet från tee där hon inte hittar fairway i den utsträckning som krävs för att hitta dem riktigt låga resultaten.

– Jag slår riktigt fina slag men jag gjorde det alldeles för svårt för mig själv genom att missa för många fairways på dåliga ställen. Och därifrån var det lite kämpigt, sa Madelene efter första rundan.

De har tyvärr inte blivit mycket bättre, 6 av 14 på den 1:a rundan och 7 av 14 på de runda 2 & 3.

Det gav en stabil runda under lördagen där Madelene gick ut på hål 1 och sex par och två bogeys innan hon avslutade med att rulla i dagens första birdie på hål 9. Dat gav fortsatt par efter 63 spelade hål. Hemvägen blev lite vassare där hon gör 2 snygga birdies och ett par på de inledande 3 hålen av hemvändan. -1 totalt med 6 hål kvar att spela slutade med 5 par och tyvärr en bogey som gav par på totalen.

Lindberg fortsatt i ledning!

Pernilla Lindberg. Foto: LPGA

Svenska Pernilla Lindberg fortsätter att övertyga med bra spel och låga resultat, under den tredje rundan blev återigen röda siffror med -2 och totalt  ledning på -14, vilket betyder ledarboll under söndagen. Hon har hela tiden talat om sina målbilder av röda siffror och hade inför den tredje rundan en ny siffra som hon nästan nådde.

– Ja, det var nästan den siffran jag hade som målbild, skrattar Pernilla Lindberg på presskonferensen. Jag visste att många skulle försöka hitta låga resultat och att någon eller några skulle göra det så att göra under par ville jag för att ge mig chansen inför den sista rundan.

Den tredje svenskan som är med – Anna Nordqvist lyfte efter en jobbig första runda på 73 slag (+1) med att skjuta en bra 70 vända på den andra och följde upp det med en ny 70 runda (-3) och en delad 32:a plats.

Highlights från tredje rundan >>>

Resultatlistan >>>

Lämna ett svar