Fortsatt succé för Duchene-Berggren i JVM?

Foto: Håkan Hagman

ESK hockeyfostrade Jonatan Duchene Berggren gjorde succé i inledningsmatchen av JVM för Sverige Team 18 i Magnitogorsk, Ryssland mot Schweiz och följde upp det i segermatchen mot Ryssland.

I öppningsmatchen var Jonatan matchvinnare och utsedd till matchens lirare med sin tre mål när Schweiz besegrades med 3-1. Se målen här >>>

Under lördagen var det Vitryssland som stod för motståndet och Berggren fortsatte att producera matchavgörande poäng.

Det blev en jämn och tuff match där lagen följdes åt i målprotokollet. Vitryssland är i ledning efter den första perioden med 1-0 efter mål av Vladimir Alistrov, Dessförinnan hade Sverige tre chanser att ta ledningen i spel fem mot fyra.
14-8 i skott till Sverige.

I mellanakten kommer Sverige tillbaka för nu har man fått ordning på sitt powerplay. Vitryssland tar omedelbart två utvisningar och det skulle komma att kosta, i spel fem mot tre kvitterar Sverige till 1-1 genom Lukas Wernblom assisterad av bland annat Jonatan Duchene Berggren.

Den lyckan blir dock kortvarig för nu är det Sverige som drar på sig en kostsam utvisning bara minuten efter kvitteringen. Då ger Artyom Borshyov hemmalaget ledningen igen när han trycker in 2-1 bakom den svenska burväktaren – Jesper Eliasson. Sverige skulle jobba sig tillbaka och skaffar sig ett likaläge två inför den tredje och sista perioden efter mål av Adam Boqvist.
14-10 i skott till Sverige.

Om det var mycket utvisningar i mellanakten så fortsatte det i den tredjeperiodens första halva där hemmalaget tar tre raka och då kostar det såklart. Sverige tar ledningen med 3-2 i spel fem mot fyra där Nikola Pasic är sist på pucken och med 52,41 spelat av matchen avgör David Gustafsson, framspelad av Boqvist och Jonathan, när han trycker in 2-4 bakom en chanslös Nikita Tolopilo i det Vitryska målet.

Vitryssland gör ett sista försök att ta poäng i matchen och tar ut sin målvakt med 2,45 kvar att spela av matchen när Sveriges Albin Grewe sitter på botbänken. I spel sex mot fyra lyckas dem också reducera till 3-4 genom Yevgeni Oxentyuk med hela 1,55 kvar av matchen. Det blir en darrig avslutning, men Sverige håller undan och vinner matchen.
Skotten 43-26 (14-8, 14-10,15-8) till Sverige.

– Vitryssland gör det riktigt bra i försvaret, men vi visste att om vi bara fortsatte att mala på så skulle dem inte orka, vi tog betalt för det i slutet när vi gör 2 mål, säger Jonatan Duchen Berggren efter matchen.

10 lag gör upp om VM titeln fördelat i två grupper om fem lag där lag 1-4 går till kvartsfinal.
Grupp 1: Sverige, USA, Kanada, Schweiz, Vitryssland.
Grupp 2: Finland, Ryssland, Slovakien, Tjeckien, Frankrike.

Sveriges kvarvarande gruppspelsmatcher:
USA idag kl.15:30, Kanada 24/4 kl.19:30.
Kvartsfinal: 26/4
Semifinal: 27/4
Final: 29/4

 

Lämna ett svar