Fortsatt obesegrade i herrtrean!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK är fortsatt obesegrade i herrtrean efter en bra genomförd bortamatch mot Vallentuna BK.

– Det var en bra poäng och jag kan inte vara annat en nöjd, konstaterar tränare Martin Andersson.

Det var som väntat mycket boll på hemmalaget VBK, men ESK kontrollerade händelserna bra och kunde också ta ledningen med 1-0 i den 11:e matchminuten genom Jonathan Böckert. Den glädjen blev dock kortvarig för hemmalaget svarar 30 sekunder senare med att kvittera till 1-1 genom Iljas Ahmedov.

– Det var ju inte så bra, men vi gnuggar på i första halvlek och även om dem har mycket av spelet och bollen så står vi bra med laget och jobbar på lugnt och metodiskt vilket gör att vi är det bättre laget i båda boxarna, berättar Martin.

Det skulle också ge resultat innan halvtidsvilan. En frispark ute på kanten förvaltas av Adrian Alan som slår bollen mot högen av spelare i offensiv box, men ingen kommer på bollen som studsar en smula turligt i stolpen och in i mål bakom hemmakeepern – Jonas Bylund.

– Det var ett skitmål, men det var mål och dem räknas de också, skrattar Martin.

I den andra halvleken blir matchbilden oförändrad med fortsatt mycket boll på VBK, men ESK gör det bra defensivt utan boll och håller dem stången till den 77:e minuten då Ahmed gör sitt andra mål i matchen och kvitterar till 2-2.

Det är dock ESK som ligger närmast ett avgörande i slutskedet då Jonatan Ålin får en jättechans att avgöra, men Bylund i VBK målet gör en fantastisk räddning och matchen slutar lika 2.

– Vi hanterar den här svåra bortamatchen mycket bra, sedan kan jag väl tycka att det är synd att vi tappar ledningen två gånger i matchen. Jag är ändå helnöjd med poäng och att vi fortsatt är obesegrade efter tre omgångar, summerar en nöjd Martin.

Vallentuna BK – Enköpings SK 2-2 (1-2)

Målen: 0-1 (11) Jonathan Böckert, 1-1 (12) Iljas Ahmedov, 1-2 (32) Adria Alan, 2-2 (77) Iljas Ahmedov.

Varningar ESK: Patrick Lundemo, Martin Lönneberg.

Publik: 67

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar