Fortsatt kräftgång för ESK i Allettan!

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: Trots en bra bortamatch mot Forshaga IF räckte det inte ESK för att ta poäng.

ESK öppnar starkt mot ett hemmasvagt FIF och redan med minuten spelad då Jesper Cederberg har en jättechans framför mål, men hemmalagets målvakt – David Söderberg räddar. Utdelningen skulle i stället komma i svansen på ett boxplay där Robin Nilsson tar avslut från blå och returen petar Johan Eek in till 0-1 med 6,43 spelat.

Det är sedan mycket ESK mot ett FIF som får slita för att freda sitt mål, men trots tre jättechanser för ESK att utöka sin ledning så står sig 0-1 in i periodvilan.

Hemmalaget skulle komma ut starkt i andra perioden och i svansen på ett powerplay kan William Johannesson ta sig in i skottsektorn och pilla in kvitteringen till 1-1 med en backhand. ESK skulle dock svara omgående då Nilsson slår en öppnade puck som ger ett friläge för Cederberg som gör 1-2 med 6,29 spelat.

FIF skapar sedan en dubbelchans att kvittera med knappa 9 minuter spelat när Oskar Skärberg har fritt läge framför mål, men ESK-keepern Benjamin Johansson räddar och så även den farliga returen.

ESK skulle sedan få chansen att koppla greppet om matchen när hemmalagets Joel Källström Englund drar på sig en utvisning. Det byggs också ett bra spel, men i stället för utökad ledning så håller FIF undan och kommer omgående i en kontring när de blir fulltaliga och syndabocken blir målskytt när han iskallt i läget sprätter in kvitteringen till 2-2 bakom Johansson.

Med 1,26 spelat av den tredje perioden så svarar Johansson för en högoktanig räddning när han slänger sig och räddar öppet mål för hemmalaget. Med 4,19 spelat så drar hemmalagets Anton Berglund på sig en tillsynes onödig utvisning och ESK får en ny chans att spela fem mot fyra, men FIF klarar ut det hela och kan i stället göra ett snyggt 3-2 mål ganska omgående genom Viktor Lennartsson.

Det stannade inte där för bara dryga minuten senare så åker ESK på en kontring som hemmalaget förvaltar och gör snyggt och prydligt 4-2 genom Henrik Olsén. ESK tar då en effektfull timeout som resulterar ganska omgående. Tobias Smids tar sig in i zon och krutar upp 3-4 i krysset bakom en chanslös Söderberg i FIF målet.

ESK kommer starkt under avslutningen. Eek har en jättechans och likaså Adam Rachidi, men Söderberg räddar två gånger om och i stället kan den före detta ESK spelaren André Fredriksson avgöra i öppen kasse när han gör 5-3 vilket ger hemmalagets första hemmaseger i Allettan.


Forshaga IF – ESK Hockey 5-3 (0-1,2-1,3-1)

Skott: 35-27 (7-9,15-11,13-7)

Period 1: 0-1 (06:43) Johan Eek.
Period 2: 1-1 (22:57) William Johannesson, 1-2 (26:29) Jesper Cederberg, 2-2 (36:12) Joel Källström Englund.
Period 3:  3-2 (47:07) Viktor Lennartsson, 4-2 (48:32) Henrik Olsén, 4-3 (50:18) Tobias Smids, 5-3 (59:02) André Fredriksson.

PIM: 8 (2:2:4) – 6 (4:2:0)

Lämna ett svar