Fortsatt kräftgång för ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey har det fortsatt svårt att hitta målet i Allettan och blev nollade för andra matchen i rad.

– Man behöver inte vara mattesnille för att räkna ut att vi vill göra fler mål än de sista två matcherna. Tycker dock det är en stor skillnad på hur vi uppträder idag jämfört med senast, berättar ESK-tränaren Robert Kimby.

Det skulle komma att bli de individuella misstagen som fällde ESK denna gång. I spelet var man med bra, men utvisningarna var det som tippade över matchen till gästande HHC som gör 0-1 i spel fem mot tre och 0-2 i svansen på det efterföljande fem mot fyra spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten bli mållös och detta tilltrotts att gästerna tagit en hel del utvisningar. ESK kommer till bra lägen och situationer, men är alldeles för kalla i avsluten för att det skulle resultera.

Foto: Kent Lundqvist

ESK jagar kontakt i den tredje och sista perioden, men framför allt att hitta målet igen. Det fortsätter dock att spöka för hemmalaget som med dryga åtta minuter spelat åker på en ny utvisning och 17 sekunder senare är det 0-3 genom Erik Flood vilket står sig matchtiden ut.

Foto: Kent Lundqvist

– Utvisningarna kostar oss poäng eftersom HHC mer eller mindre gör alla tre i spel fem mot fyra. Oavsett om man håller med om domsluten eller inte har man inte råd med det mot så bra lag, säger Kimby.

Ny chans att vinna eller ta poäng av HHC imorgon, men på bortais. Vad tar med er till den matchen för att kunna hota om poängen?

– Vi tar med oss att vi skapar flertalet riktigt bra chanser även om vi verkligen behöver sätta dit dom och vi tar med oss vårt spel 5-5, där är matchen jämn, avslutar ESK-tränaren.

ESK Hockey – Hudiksvalls HC 0-3 (0-2,0-0,0-1)

Skott: 22-24 (8-10,7-4,7-10)

Målen,
Period 1: 0-1 (06:38) Markus Kinisjärvi, 0-2 (08:30) Sebastian Manberg.
Period 2: x
Period 3: 0-3 (48:39) Erik Flood.

PIM: 20 (18:0:2) – 6 (0:6:0)
Publik: 452

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar