Fortsatt kräftgång för EHF?

EHF föll igen. Foto: Kent Lundqvist

Kräftgången fortsätter för damerna i Enköpings HF som föll i Damettans femte omgång hemma mot Tyresö Strand.

Det var redan från start jobbigt för hemmalaget EHF som tvingas ta en timeout med 2,14 spelat och underläge 0-3.

– Vi kom helt fel på det från sekund 1 och jag var tvungen att få spelarna att vakan, berättar EHF-tränaren Ken Hornö.

Det blir ingen omgående effekt då gästerna utökar till en 4-0 ledning innan hemmalagets Kajsa Pihl öppnar målskyttet med att reducera till 1-4 med dryga fem minuter spelat. EHF gnager sig sedan närmare och när Therese Lundström gör 4-7 och Elin Larsson tar sin egen straffretur och sätter 5-7 var hemmalaget tillbaka i matchen.

Då tar gästerna en välbehövlig och lyckad timeout. Med tre raka mål är man i ledning med 10-5 och i förarsätet igen. EHF får tag i spelet igen efter det och jobbar sig närmare och har 9-13 och tilldömd straff det sista som händer i första halvlek, men missar.

EHF startar också den andra halvleken optimistiskt och gör omgående 10-13 & 11-13 genom Larsson och Felicia Axeén. Hemmalaget har sedan 12-14 med knappa sex minuter spelat av den andra halvleken och då kommer det matchavgörande rycket. Gästerna gör 3-0 på EHF och det blev förmycket för hemmalaget som tillslut förlorar med 7 bollar.

– Det var inte mycket som stämde idag. Vi spelade ängsligt och det var egentligen bara Therese Lundström som kom upp i normal nivå, summerar EHF-tränaren.

Enköpings HF – HK Tyresö Strand 19-26 (9-13)

Målskyttar,
EHF: Therese Lundström 8, Elin Larsson 3, Felicia Axeen 3, Maia Nysten 2, Alice Askebro, Kajsa Pihl, Elice Holmberg.

Publik: 146

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar