Fortsatt kräftgång!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Bra spel över 90 minuter fortsätter att lysa med sin frånvaro för ESK.

Det var bäddat för en tuff hemmamatch mot ett svårspelat och bra Skiljebo SK där ESK sökte ett trendbrott efter fem raka utan seger.

– Vi hade en bra uppladdning och allt kändes bra och det var också bra de första 20-25 minuterna, berättar ESK-tränaren Mikael Lindqvist.

Det var ett optimistiskt ESK som kom ut starkt och etablerade mycket av spelet på offensiv planhalva. Redan i den 4:e minuten så skapas den första chansen när Kevin Lundin sätter in en bra boll i boxen till en fristående Ibat Younis som dock nickar mitt på gästernas målvakt – Jesper Friberg.

Efter det så är det bra spel av båda lagen, men nästa chans är gästernas signerad Stefan Stojanovic som trollar sig fram på vänsterkanten och sätter in bra boll på Philip Özer som dock skjuter utanför.

ESK har också ett par chanser, men den där riktiga tajmingen i anlöpningarna i boxen är inte på plats vilket är påtagligt bla. i den 14:e minuten när Marcus Ytter slår ett perfekt inspel i boxen, men bollen förbi två ESK spelare som inte kommer på bollen.

Matchen skulle tillslut tippa över till gästerna. Det är ett ruggigt skott av Stojanovic i den 25:e minuten som går i ribbkrysset och i stolpen innan den rensas till en resultatlös hörna som startar övertaget. 10 minuter senare så är det 0-1 för SSK. Ett jättemisstag i egen box ger Stojanovic fritt läge mitt i boxen och då är det nästa garanti på mål.

– Tungt såklart, men också lite signifikativt för säsongen så här långt, suckar Lindqvist.

Det stannar inte där. Stojanovic visar hur bra han är igen när han tre minuter senare trollar på sin vänsterkant och läckert serverar Özer ett friläge och det är 0-2. ESK ser nu ut som ett slaget lag, men precis innan halvtidsvilan borde det varit reducerat. En kalasboll av Carl Siljander landar hos en fristående Alan Naib som drar på en volley, men gästernas Friberg svarar för en tokräddning.

– Vi talar i halvlek om att vi skall gå ut och ge det här en chans och inte ge upp matchen, berättar ESK-tränaren.

Det blir ingen direkt anstormning av ESK, men visst så är det påtagligt att det finns ambitioner. SSK är dock riktigt bra på att spela på ledning.

– Ja, SSK är ett bra lag och är mycket svårspelade i lika ledning, men ännu bättre i ledning, menar Lindqvist.

Det skulle ta till dryga timmen spelad innan nästa mål faller och då är det gästerna som punkterar matchen. En högerhörna och ESK lämnar/tappar bort Stojanovic mitt i boxen och då ringer det såklart!

– Ja, han vet vilka ytor han skall ta för att ha bästa chansen att göra mål. Vi får inte lämna seriens bäste spelare på det sättet, så enkelt är det, konstaterar ESK-tränaren.

ESK försöker under den sista delen av matchen, men är chanslösa att hitta tillbaka in i matchen.

– Det är såklart tungt att förlora och konstatera att spelet inte är på plats för att vinna. Vi gör jobbet, inget snack om det, men vi missar alldeles för klara chanser, och det är signifikativt för hur det står till med vårt självförtroende just nu. Vi får fortsätta jobba och jobba hårdare så måste det här lossna snart, avslutar ESK-tränaren.

 

Enköpings SK – Skiljebo SK 0-3 (0-1)

Målen, 0-1 (35) Stefan Stojanovic, 0-2 (38) Philip Özer, 0-3 (64) Stefan Stojanovic.

Varningar: 1-0

Lämna ett svar