Fortsatt i topp trots förlust.

Foto: Kent Lundqvist

Damfyran: Fanna BK åkte på en något oväntad förlust borta mot Rådmansö SK men är ändå fortsatt tabelletta.

– Tyvärr, men med tanke på alla kanonchanser som vi skapade så skulle vi vunnit matchen, menar FBK-tränaren Henrik Norell.

FBK börjar matchen bra och tar också ledningen med 1-0 genom Lisa Jansson. Hemmalaget skulle dock komma tillbaka och kvittera till 1-1 genom Hannah Gustafsson före halvtidsvilan.

Samma Gustafsson skulle även ge hemmalaget ledningen med 2-1 i den 47:e minuten medans FBK tydligen satt kvar i omklädningsrummet. FBK responderar snabbt och Freja Törnberg kvitterar till 2-2.

Det var inte dagen för FBK som innan slutsignalen ljuder får se Sofi Lindroos göra 3-2 i en misstänkt offsidesituation.

– Så efter det börjar vår jakt… Dom sista 25 minuterna så pressade vi på och de kom inte in på våran planhalva med bollen under kontroll. Så vi hade otur att bollarna inte ville in. Vi har totalt 23 avslut mot mål i andra halvlek, berättar Norell som summerar:

– Vi tar med oss kämpar insatsen och att vi behöver vara mer noggranna i våra avslut. Trots den sura förlusten så är vi fortfarande i förarsätet inför de två avslutande matcherna. Så nu skall vi försöka avsluta på ett bra sätt… Så får vi se vart det räcker.


Rådmansö SK – Fanna BK 3-2 (1-1)

Målen: 0-1 (26) Lisa Jansson, 1-1 (35) Hannah Gustafsson, 2-1 (47) Hannah Gustafsson, 2-2 (50) Freja Törnberg, 3-2 (66) Sofi Lindroos.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar