Förstahalvlek avgjorde derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan fick en drömstart på säsongen då man efter en bra första halvlek mot Håbo FF 2 vann derbypremiären.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek. En av dom bästa. Vi borde ha stängt matchen där och då. tre frilägen och ett stolpskott förutom de två målen, säger en sprudlande nöjd SKE tränare Per Lygnegård.

Det var SK Elvan som var det bättre laget och förde matchen i den första halvleken och efter dryga 20 minuter spelat lossnade även målskyttet. Först är det David Rigo som hittar Eric Forslund i offensivbox och han är klinisk i avslutet när han gör 0-1 och tre minuter senare är det samme Rigo som hittar Joakim Johansson som utökar ledningen till 2-0.

– Vi har en oerhörd spelglädje och ingen gör ett misstag i första. Vi gör det lätt för varandra. Alla vill ha boll och vi har riktigt bra rörelse, berättar Per.

I den andra halvleken höjer sig hemmalaget i spelet och får mer att säga till om. Det stannar dock allt som oftast på en bra SKE defensiv som kan hålla undan och i stället avgöra matchen när Karl-Filip Thorsell gör 0-3.

– I andra halvlek så är Håbo hetare samtidigt som vi gör saker och ting med nåt tillslag för mycket. Men även fast Håbo hade mer boll i andra så tycker jag vi har kontroll på situationen.  När sen Kalle Thorsell gör 3-0 med 10 minuter kvar så var premiärsegern klar, summerar Per.

Håbo FF 2 – SK Elvan 0-3 (0-2)

Målen:  0-1 (22) Eric Forslund, 0-2 (25) Joakim Johansson, 0-3 (81) Karl-Filip Thorsell.

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar