Första trepoängaren för ESK i allettan

ESK fällde nytt Norrlandslag. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK rundade av en lyckad hockeyhelg med seger hemma mot Vännäs HC i allettan.

Laget imponerade på nytt och vann till slut säkert med 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) i Bahcohallen där Niklas Rigelius (bäst i ESK) fastställde slutresultatet i tom bur. Därmed gick ESK från helgens två matcher med fem sköna poäng och man avancerar i tabellen.

Foto: Kent Lundqvist

-Nu är vi med på allvar, säger lagkaptenen Andreas Lindquist som reste sig efter en otäck smäll vilken innebar ett matchstraff för Vännäs tidigt i mittperioden.

Precis som matchen mot Piteå innehöll kampen högt tempo och det anfölls friskt från båda sidor. Andreas Sojè gav så när ESK ledningen i åttonde minuten på retur men fem minuter senare kom 1-0 och det var ett spektakulärt mål. Niklas Rigelius, i position till vänster strax innanför offensiva blå linjen, drog iväg ett högt dragskott som seglade in i bortre krysset förbi en skymd David Lindgren i gästernas kasse.

Foto: Kent Lundqvist

Rigelius var också på vippen att sätta 2-0 lite senare på pass från Ludwig Wallin men då var Lindgren med på noterna och avvärjde. Perioden rundades sedan av med ett numerärt överläge för Vännäs där ESK stod upp bra i boxplay.

I andra perioden var ESK inte på tårna från start och efter 1:28 var det snyggt kvitterat genom Ludwig Niederbach. Sexton sekunder senare åkte hemmalaget på en utvisning men klarade på  nytt knipan. Nytt powerplay för Vännäs lite senare men omgående 4 mot 4-spel då man fick uppsöka utvisningsbåset.

Foto: Kent Lundqvist

Efter 5:29 tacklades Andras Lindquist våldsamt i ryggen mot sargen vilket renderade i matchstraff för Petter Segersten och fem minuters powerplay för ESK.

-Fick lite ont i ryggen efter smällen men ingen fara för fortsatt spel, säger Lindquist.

Jesper Bärgård skickade in 2-1 på pass från Daniel Andersson efter 7:04 och ESK fick fortsätta med en man mer på isen men var ineffektiva . Utvisningarna fortsatte hagla och spelet blev sönderryckt. ESK hade de bästa lägena på ytterligare nätkänning i slutet av mittronden genom Jesper Sojé (i boxplay) och Niklas Rigelius.

Foto: Kent Lundqvist

Tredje perioden inleddes med ett bra läge för Ludwig Wallin fram till 3-1 men Lindgren stod i vägen. Det gjorde också ESK-keepern Simon S:t Cyr skickligt lite senare när Vännäs avslutade från nära håll.

-Simon var mycket  bra, liksom Pontus Hagman mot Piteå. Vi har två riktigt bra målvakter och därmed angenäma problem, säger ESK.s tränare Robert Kimby.

Backen Robin Nilsson avgjorde mot Piteå och samme man snärtade in 3-1 i powerplay efter 7:55. Nu hade ESK greppet och kontrollerade händelserna på isen, mycket tack vare starkt försvarsspel.

Foto: Kent Lundqvist

-Mycket bra backchecking och uppoffrande spel från killarna . De ska ha en stor eloge för arbetsinsatsen, berömmer Kimby.

Vännäs begärde timeout mitt i sista perioden och fick bättre fart på spelet för en stund. Förre ESK-spelaren Kevin Weiskog var närmast att överlista S:t Cyr som dock höll tätt.

Norrlänningarna tog ut målvakten knappt tre minuter före full tid och jagade reducering men effekten uteblev och i stället kunde Niklas Rigelius punktera drabbningen i tom kasse.

Foto: Kent Lundqvist

-Vännäs var bra och det krävdes att vi var på tå i den här matchen. Det var vi också med bra press och vi låg tätt på motståndarna, säger lagkapten Lindquist.

I och med segern gick ESK upp på 6:e plats i tabellen, dock med fler spelade matcher än lagen nedanför.

-Svårt att hålla en hög nivå två dagar i rad men vi gör åter en bra match. Alla kändes fokuserade på uppgiften men det är tätt på given med ny match borta mot Köping på onsdag. Noggrannheten blir åter mycket viktig, avslutar Robert Kimby.

Matchfakta: Enköpings SK – Vännäs HC  4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Mål, 1-0 (13:11) Niklas Rigelius, 1-1 (21:28) Ludwig Niederbach, 2-1 (27:04) Jesper Bärgård, 3-1 (47:55) Robin Nilsson, 4-1 (57.38) Niklas Rigelius.

Skott: 33-30 (14-9, 12-10, 7-11)

Utvisningsminuter, ESK: 12. Vännäs : 35 .

Publik: 452.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar